Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Psyche 25 dec 2019
Leestijd: 4 minuten

5 redenen om je tijdens de feestdagen alles behalve ellendig te voelen omdat je vrijgezel bent

We zijn er helemaal klaar mee, de maat is vol en we accepteren het niet langer. Waar we het over hebben? Je slecht voelen in december omdat je vrijgezel bent. Wat ons betreft is dit bullshit en gooien we alle standaard ‘survival guides’ voor vrijgezellen het raam uit. Dit jaar, jongens en meisjes, gaan we keihard genieten van vrijgezel zijn tijdens de feestdagen.

Eerder schreef Bedrock’s Rosa een stukje over waarom het leerzaam is (en leuk!) om vrijgezel te zijn. Er zijn namelijk hartstikke veel voordelen van vrijgezel zijn tijdens de feestdagen.

Laten we daar even bij stilstaan!

Vrijgezel tijdens de feestdagen

Zeg maar doei tegen de social media detox omdat je de kleffe stelletjes niet aankan en adios tegen je tante die voor de zoveelste keer vraagt of je nu al een partner hebt. Nope. Dit jaar gaan alle vrijgezellen genieten van de feestdagen als nooit tevoren en wel om deze redenen:

1. Meer cadeaus voor jou

Wakker worden op Eerste kerstdag met precies geen kerstcadeautjes onder je kerstboom is inderdaad een beetje triest. Of toch niet? Als vrijgezel kan jij jezelf namelijk gewoon verwennen met een berg cadeau’s. Het grote voordeel aan vrijgezel zijn tijdens kerst: je hoeft geen cadeaus voor je partner te kopen.

Tip: Deze cadeaus wil je hebben – uh – geven: 7 x dé bewuste & duurzame kerstcadeaus voor dit jaar

In plaats van een godsvermogen neerleggen om je partner te verrassen, kan je al dat spenderen aan verrassingscadeaus voor jezelf. Nu horen we je denken, je kan jezelf toch niet verrassen met cadeaus? Think again, want je kan prima adventskalenders en mystery boxes kopen bij jouw favoriete winkels. Koop een verrassingscadeau voor jezelf en pak deze pas uit op eerste kerstochtend (als je jezelf tot die tijd tegen kan houden om alles open te maken).

2. Minder sociale verplichtingen

Als vrijgezel heb je tijdens de feestdagen minder last van ontelbare sociale verplichtingen. Eerste kerstdag bij je schoonouders, Derde kerstdag bij de vreselijke vrienden van je partner en o ja, iemand in je vriendengroep had ook nog het idee om een couples date te organiseren.

Gelukkig heb jij daar geen last van. In plaats daarvan heb je zeeën met tijd om te spenderen met de mensen om wie jij geeft. Neem je beste vriendin eens mee naar de spa en ga naar de film. Je zult zien dat jij deze december alleen maar investeert in je vriendschappen en familie.

3. Ren als vrijgezel niet weg van social media

Hoewel het zien van de zoveelste koppelfoto op de schaatsbaan op Museumplein in Amsterdam je niet bepaald vrolijker maakt, is een social media detox ook niet per se nodig. Het gaat er in ieder geval om dat je dingen doet met de juiste reden. Een social media detox is nooit verkeerd, maar er zijn meer opties om tijdens de feestdagen te dealen met de over de top gelukkige koppels op je feed.

Tip: Van deze Instagram-accounts word je vrolijk

Weerhoud jezelf ervan om uit ellende een datingprofiel aan te maken op Tinder om vervolgens alleen maar andere verdrietige singles te ontmoeten in december. Probeer in plaats daarvan die gelukkige foto’s en video’s op Instagram te zien als een herinnering aan wat allemaal mogelijk is.

4. Goede comebacks voor irritante vragen

Ieder jaar is het weer hetzelfde liedje voor veel mensen. Je zit met je hele familie aan het kerstdiner en op een gegeven moment vind ome Henk het nodig om de vraag der vragen te stellen: heb je nu al een partner? Bij het typen van deze vraag alleen al voelen we een golf van woede opkomen.

Zullen we dit jaar afspreken dat alle vrijgezellen met een goede comeback komen op deze het-gaat-niemand-wat-aan-vraag? In plaats van lachen, je schouders ophalen en zeggen “nee, nog niet”, pakken we het dit jaar anders aan. Dit jaar laten we de vrager in kwestie weten dat we hier absoluut niet van gediend zijn en dat het compleet losstaat van wie jij als persoon bent.

5. Vrijgezel zijn geeft je een goede instelling

Om dit artikel af te sluiten willen we nog even benoemen dat vrijgezellen de feestdagen niet moeten overleven maar moeten beleven. Er zijn zoveel dingen om van te genieten en het fijnste: jij bepaalt wat jij doet. Je viert het (niet), je geeft (geen) cadeau’s en je spreekt (niet) af met bepaalde mensen. Jij maakt de regels deze hele maand en dat is iets om van te genieten.

Must read: Waarom het goed is om af en toe alleen te zijn (en ervan te genieten)

Maak een lijst met alles wat je wil doen, kopen en bakken. Omring jezelf met de mensen van wie je houdt en vier kerst zoals jij het wil. Dat wordt absoluut vrij gezellig (ha, snap je?).

Dit artikel verscheen eerder op NSMBL

Meer over de feestdagen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
5 redenen om je tijdens de feestdagen alles behalve ellendig te voelen omdat je vrijgezel bent
Sluiten