Vraag de expert: kan ik nog steeds modetrends volgen als ik voor duurzaam kies?

Om de week beantwoordt The Next Closet (dé online marktplaats voor designer kleding) een vraag over duurzame mode. Zo komen we op een makkelijke manier meer te weten over wat duurzame mode eigenlijk inhoudt. Kim Erich – creatief directeur bij The Next Closet – trapt als eerste af. We vroegen haar of we nog steeds modetrends kunnen volgen als we voor duurzaam kiezen.

Kim: “Zeker. Een modetrend en duurzaamheid zijn voor mij twee brede begrippen. Beide begrippen kun je in verschillende vormen ontdekken en ondervinden, aan de hand van je eigen creativiteit. Wat jou inspireert en de keuzes die je hierdoor maakt, voeden allemaal jouw persoonlijke stijl.

[source id=”attachment_19178″ align=”left”][/source]
[source id=”attachment_19185″ align=”left”][/source]
Mode is voor mij iets wat bestaat uit verschillende lagen, letterlijk en figuurlijk. Letterlijk door items met elkaar te combineren waardoor je een look opbouwt, en figuurlijk door de verschillende inspiraties die tot je komen en die jouw visie vormen. Een ‘modetrend’ is voor mij een extra impuls – een laag die je eventueel kiest toe te voegen wanneer hij aansluit bij je persoonlijke stijl.

Vergeet niet Bedrock’s Facebook-pagina te liken, zodat je nooit meer iets mist.

[source id=”attachment_19190″ align=”left”][/source]
[source id=”attachment_19191″ align=”left”][/source]
Duurzaamheid is voor mij bewust zijn. In het geval van duurzame mode: waar komen deze spullen vandaan? Hoe zijn ze gemaakt en wat voor materiaal is ervoor gebruikt? Investeren in kwaliteitsstukken die lang meegaan is key. Er zijn tegenwoordig al veel mooie merken die eerlijk en duurzaam produceren, met fijne pasvormen waarmee je je eerste laag kan bouwen.

[pullquote]Vanuit mijn eigen ervaring merk ik ook dat bewust zijn gepaard gaat met creativiteit[/pullquote]

[source id=”attachment_19108″ align=”center”][/source]
Modetrends kun je tegenwoordig duurzaam kopen omdat er een aantal designers zijn die zich hier heel erg voor inzetten (o.a. Stella McCartney). Ik geloof er echter juist in dat het klakkeloos volgen van een trend lang niet zo leuk is als geïnspireerd worden door een trend en vervolgens je persoonlijke interpretatie van de trend te creëren. Wat het nog leuker maakt is dat je dan je best doet om niet meteen iets nieuws te kopen.

Op de hoogte blijven van Bedrock-nieuws? Schrijf je in voor onze Bedrock-sparks!

Ik geloof erin dat je hierdoor net anders gaat kijken naar bijvoorbeeld een item in je favoriete tweedehands winkel of een bepaalde stof op de markt, waarvan je zelf een nieuw stuk kunt maken. Door kleine accessoires toe te voegen aan een item dat je al in je kast hebt liggen kun je one of a kind pieces maken.”

Heb jij ook een vraag voor de expert? Mail ons wat jij graag wil weten als het aankomt op duurzame mode. Domme vragen bestaan niet, goede antwoorden wel.

Meer lezen

Wil je duurzame modekeuzes maken? Deze app helpt je een handje.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Vraag de expert: kan ik nog steeds modetrends volgen als ik voor duurzaam kies?
Sluiten