Voor op je bucketlist: 7 natuurverschijnselen die z贸 bijzonder zijn

Wanneer de natuur gewoon haar gang gaat, kan dit zorgen voor de meest indrukwekkende natuurverschijnselen. Deze zijn het bezoeken waard! https://www.instagram.com/p/CLhryecAza8/

Big Island, Hawa茂

Aan de oostkust van het grootste eiland van Hawa茂 vind je de meest actieve vulkanen op aarde: Kilauea. Er stroomt dagelijks gloeiend hete lava van de vulkaan de oceaan in. De lava koelt vervolgens af en begint te stollen. Het natuurverschijnsel levert indrukwekkende beelden op.

Coconbomen, Pakistan

Deze spookachtige bomen in Pakistan zijn ontstaan doordat miljoenen spinnen moesten vluchten voor overstromingen. Ze kozen voor een plekje hoog in de bomen en maakten een nieuw web om de stammen en takken heen. Het zorgt voor een cocon om de bomen heen.

Yanar Dag, Azerbeidzjan

Yanar Dag is een aardgasbron in Azerbeidzjan. Langs deze kalksteenheuvel branden al eeuwig 3 meter hoge vlammen. De vlammen branden bij alle weersomstandigheden en als het regent veranderen ze van kleur.

Dit vind je vast ook leuk:聽Verborgen parels op Airbnb: boomhutten, campers en hammocks in de natuur

Death Valley, VS

De ‘wandelende’ stenen in het drooggevallen meer Racetrack Playa in Death Valley riepen lange tijd vraagtekens op bij wetenschappers. In 2014 werd het mysterie eindelijk opgelost. Op het oppervlak van de zoutvlakte ontstaat door nachtvorst een dun laagje ijs, vervolgens gaat dit ijs door de wind schuiven, waardoor de stenen zich over het drooggevallen meer bewegen.

Vaadhoo, Maldiven

Bij het eiland Vaadhoo in de Maldiven lijkt het net alsof de sterren in de zee gevallen zijn. De golven aan de kust lichten op en dit geeft een magisch effect. Het natuurverschijnsel wordt veroorzaakt door kleine levende wezentjes: fytoplankton. Deze plankton zorgt voor een lichtgevende, blauwe gloed.

Moeraki Boulders, Nieuw Zeeland

De Moeraki Boulders zijn grote ronde stenen die zich aan de kust van Koekohe Beach in Nieuw Zeeland bevinden. De keien zijn meer dan 60 miljoen jaar geleden op de zeebodem ontstaan door chemische processen. Door erosie komen ze nu uit de zee tevoorschijn.

Great Blue Hole, Belize

De Great Blue Hole is een onderwater grot voor de kust van Belize. De kalkstenen grot heeft een grootte van maar liefst 300 meter breed en 124 meter diep en is overstroomd na de laatste ijstijd. Het is een van de beste duiklocaties van de wereld.

Meer plekken die je moet bezoeken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek pl煤s elk weekend de best gelezen artikelen 馃尶

Reageer op artikel:
Voor op je bucketlist: 7 natuurverschijnselen die z贸 bijzonder zijn
Sluiten