Maannomade
Maannomade Spirituality 24 jul 2021

De volle maan staat in Waterman: we zien nu de rauwe werkelijkheid

Elke volle maan is een moment van reflectie wanneer ze staat te schitteren in de hemel. De maan is tijdens dit hoogtepunt niet alleen maar mooi, maar laat ons ook reflecteren en geeft nieuwe inzichten. Afhankelijk van het sterrenbeeld waar de volle maan in staat, hebben we elke maand een nieuw thema die ons uitdaagt. De komende volle maand van 24 juli staat in Waterman en zal ons aan het denken zetten over ons eigen aandeel in de problemen van de wereld.

Modern astroloog de Maannomade legt uit wat we precies van deze volle maan kunnen verwachten.

Wrijvingen

De maan met invloed op onze emoties en onderbewustzijn komt tijdens de volle maan tot een hoogtepunt waardoor we haar energie nog sterker voelen! Tijdens de volle maan staat de maan recht tegenover de zon en zitten wij als aarde er midden tussen in.

Beide planeten hebben invloed op de zwaartekracht waardoor een wrijving ontstaat die we op aarde voelen. Geen wonder dat de kans groot is dat je tijdens de volle maan sneller overprikkeld of vermoeid bent… Tijdens de komende volle maan van 24 juli staat de maan in Waterman recht tegenover de zon in Leeuw, twee sterrenbeelden met een groot contrast.

De zon in Leeuw leert ons om elke dag onbezorgd van het leven te genieten en de maan in Waterman laat ons de zorgen van de wereld zien. Net als de zon en maan leven ook wij met de wrijvingen tussen wat we graag in ons hart zouden willen en wat de werkelijke realiteit is die ons brein ons voorschotelt.

It’s a mess

De wrijvingen tussen ons hart en de realiteit is ook een thema dat tijdens de volle maan sterk terug komt met de maatregelen en de vakantie die voor de deur staat.  De innerlijke Leeuw in ons daagt ons uit om puur te genieten van elk terrasje, elk festival en elke knuffel die we krijgen.

Waarom je intenties wilt zetten bij de volgende nieuwe maan

De adrenaline-kick van het uit huis zijn, de aangeschoten avonden met vriendinnen en de tapas op ons bord. Onbezorgd genieten alsof morgen niet bestaat! Maar helaas, Waterman weet wel dat de morgen bestaat en welke zorgen we hebben rondom de pandemie en de wereld…

Canada dat 3 dagen op rij hitterecords verbreekt (49,5 graden!), wateroverlast alsof de wereld overstroomt, gruwelijke slachthuizen in Nederland en de deltacorona-variant die zijn intrede maakt. De wereld van morgen is nog enger dan we onszelf voorhouden en Waterman laat ons tijdens de volle maan helaas inzien dat we zelf verantwoordelijk zijn voor de mess.

Lessen van de volle maan

Alhoewel de volle maan ons de rauwe werkelijkheid laat zien, geeft het ons ook een aantal belangrijke lessen. Waterman als humanitair, behulpzaam luchtteken zet ons aan het denken over hoe we elke dag betere keuzes kunnen gaan maken om de wereld elke dag een beetje beter te maken.

Ook lezen: Astro burn in de liefde: de minder leuke kanten van je sterrenbeeld in een relatie

We weten dat iedereen betere keuzes kan maken, maar gelukkig helpt Waterman als leermeester om ons op het rechte pad te zetten. Blijf vanuit je hart vol passie leven omdat er al genoeg zorgen in de wereld zijn, maar weet dat er altijd duurzamere opties zijn waar jezelf invloed op hebt. Stel jezelf daarom open voor het maken van andere keuzes, want elk stapje in de goede richting is er één.

Want alhoewel we in het verleden foute keuzes hebben gemaakt, houden we vertrouwen in een mooiere toekomst met elke stap die we zetten.

How to survive

Net als elke andere volle maan ga je ook dit hoogtepunt met harde lessen overleven. Maar natuurlijk zijn een aantal dingen die je kan doen om de volle maan energie in goede banen te leiden, waaronder extra rust pakken en zorgen voor goede verduistering in de vorm van een oogmasker tijdens het slapen.

Tuinieren volgens de fases van de maan: hoe doe je dat?

Daarnaast is het specifiek voor de volle maan in Waterman fijn om je te omringen met anderen, bijvoorbeeld tijdens een volle maan-ritueel. Waterman is namelijk een echte teamspeler en dus is het tijdens dit hoogtepunt extra goed om je zorgen te uiten en ideeën uit te wisselen met gelijkgestemden.

Niet alleen kan je elkaar zo inspireren, maar ook elkaar helpen om later de goede keuzes te blijven maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
De volle maan staat in Waterman: we zien nu de rauwe werkelijkheid
Sluiten