Maannomade
Maannomade Spirituality 20 sep 2021

Vanavond staat de volle maan in Vissen: zo bereid je je erop voor

Elke volle maan is een moment van reflectie wanneer ze staat te schitteren aan de hemel. De maan is tijdens dit hoogtepunt niet alleen mooi, maar laat ons ook reflecteren en geeft ons nieuwe inzichten. Afhankelijk van het sterrenbeeld waar de volle maan in staat, hebben we elke maand een nieuw thema dat ons uitdaagt. De komende volle maan van vanavond (20 september) is de laatste volle maan van de sterrenbeeldencyclus: tijd om je zachte kant te omarmen dankzij zorgzame Vissen!

Bedrock’s astroloog de Maannomade geeft een update van de volle maan vanavond en hoe je je daar het beste op kunt voorbereiden. Wat kunnen we zo ongeveer verwachten?

Wrijvingen

De maan met invloed op onze emoties en onderbewustzijn komt tijdens de volle maan tot een hoogtepunt waardoor we haar energie nog sterker voelen, Tijdens de volle maan staat de maan recht tegenover de zon en zitten wij als aarde er precies tussen in.

Beide planeten hebben invloed op de zwaartekracht waardoor een wrijving ontstaat die we op aarde voelen. Geen wonder dat de kans groot is dat je tijdens de volle maan sneller overprikkeld of vermoeid bent…

De wetenschap is om: we slapen écht slechter bij volle maan

Wat kunnen we verwachten van deze volle maan?

Tijdens de komende volle maan van 20 september staat de maan in Vissen en de zon in Maagd. Wat betekent dat? Het zijn twee tegengestelde sterrenbeelden met elk een eigen agenda. De maan in Vissen leert ons om voor ons mentale welzijn te zorgen door tijdig te rusten en emoties te omarmen, terwijl de zon in Maagd ons juist leert om efficiënt te werken en onze verantwoordelijkheid te nemen.

Net als de zon en de maan leven ook wij met de wrijvingen tussen wat we in ons hart graag willen en de realiteit die ons brein voorschotelt. Nu we in een wereld vol spanning en onrust leven, missen we soms wat de mentale impact hiervan is. Tijd om te luisteren naar de lessen die de volle maan ons voor zal schotelen!

Tijd om zacht te blijven in de harde wereld

Er is veel pijn in de wereld en nog meer afschuwelijke pijn nu de Taliban de overhand heeft in Afghanistan. Hoe de politiek ook in elkaar zit, het is afschuwelijk om te bedenken dat jonge vrouwen geen stem of toekomst meer zullen hebben in de donkere periode die hen tegemoet gaat.

We voelen de pijn, want ondanks dat het honderdduizenden kilometers verderop is, is de pijn gezamenlijk in de wereld. Want ondanks dat de pijn aan de andere kant van de wereld plaats vindt, zijn we als mensen allemaal onderling verbonden. Zowel in alle overeenkomsten, als in de spirituele wezens die we allemaal zijn.

Als waterteken is het Vissen die ons de waarde van connectie laat in zien en onze zachte kant zal openstellen.

Een volle maan ritueel om alles uit de kracht van de maan te halen

Waarom wrijving?

Waar de volle maan van nature een tegenstrijd is, is het ook tijdens deze volle maan dat we wrijving ervaren. Dankzij Vissen ervaren we de pijn en de zware emoties die er mee gaan, maar door de workaholic vibe is het lastig om te ervaren dat we niet alle mogelijkheden in de wereld hebben om het probleem op te lossen.

We ervaren de lasten, maar ervaren ook de onmogelijkheden om de pijn weg te nemen. Ondanks de wrijvingen is het juist tijdens volle maan in Vissen dat we leren de pijn en onmogelijkheden te omarmen.

Volle maan versus nieuwe maan: wat is het verschil?

Het is Vissen die als waterteken de wonden heelt, de emoties begrijpt en ervoor zal zorgen dat we de lasten van de wereld kunnen dragen. Het is Vissen die ons leert om in stilte te zitten, zonder de onrust te voelen. Dat de negatieve en shockerende berichten die we lezen, ons niet naar beneden zullen trekken en laten verharden. Het is dankzij Vissen dat we ons openstellen voor datgeen dat in de wereld plaatsvindt en nog steeds onze zachte kant kunnen tonen.

Extra rust pakken

Een volle maan die je dankzij waterteken Vissen veel emoties zal laten voelen. Pak dus net als andere volle manen extra rust wanneer de maan op haar felst schijnt en gun jezelf de liefde om tot rust te komen. En dankzij het waterelement werkt een warm bad of douche extra fijn om de connectie met jezelf te herpakken.

Mentaal welzijn

De volle maan staat in het teken van ons mentaal welzijn, want anno 2021 hebben we veel aan ons hoofd. Naast onze dagelijkse stress, speelt er ook veel in de wereld af. De pandemie, de drama die zich in Afghanistan en Haiti afspeelt en natuurlijk de klimaatverandering waar we niet onderuit komen.

De zorgen om de wereld zijn groot en komen bovenop de verantwoordelijkheden die we in ons dagelijks leven al hebben. Van nature zijn wij goed in vluchten, zeker voor emoties en gedachten die een negatieve boodschap hebben.

Wanneer is het volle maan en wat is de invloed ervan?

De pandemie, de drama die zich in Afghanistan en Haiti afspeelt en natuurlijk de klimaatverandering waar we midden in zitten. Dit bovenop de verantwoordelijkheden en stress uit ons dagelijks leven, zorgt ervoor dat onze emmers sneller over zullen lopen dan normaal. We worden gebombardeerd met negatief nieuws terwijl de stress die we ervaren er niet minder op zijn geworden.

De makkelijke uitweg zou zijn om te doen alsof dit niets is en je emoties te negeren. Bijvoorbeeld door ze niet te erkennen of juist extra werk aan te pakken om jezelf mentaal bezig te houden.

De voorbereiding

Alhoewel dit best lekker werkt voor de korte termijn, lost dit natuurlijk niet het probleem op.  De volle maan in Vissen zal ons daarbij leren hoe we wél moeten omgaan met lastige emoties door ze te voelen en te erkennen. Vissen leert ons om alle emoties, gedachten en ervaringen binnen te laten. Natuurlijk alle leuke en fijne herinneringen, maar ook de zware gedachten die ons angst of stress leveren. Juist door alle emoties in te nemen, te ervaren en te voelen zorgen we ervoor dat we ze allemaal een voor een verwerken.

De zachte wateren van Vissen zorgen voor een warm bad waarin we leren zacht voor onszelf te zijn, om onszelf de rust te geven en alle emoties en gedachten te omarmen. Gebruik deze volle maan dus om bewust te worden van de emoties en gedachten die onbewust een rol spelen door de avond en dag niet te druk in te plannen.

Kijk of je een yogaklas kan volgen of een fijne meditatie om in je lichaam te komen. Daarnaast werkt de volle maan extra creatief doordat jij je gaat bevrijden van alle emoties die je op dit moment tegenhouden. Een goed moment om schilderen, schrijven of andere creatieve hobby’s weer op te pakken nu je de flow te pakken hebt.

Luister ook: Bedrock Talks: een niet-zweverig verhaal over astrologie met modern astrologe Maannomade

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Vanavond staat de volle maan in Vissen: zo bereid je je erop voor
Sluiten