Maannomade
Maannomade Spirituality 20 okt 2021

Een pittige volle maan vanavond in het vurige sterrenbeeld Ram

Elke volle maan is een moment van reflectie wanneer ze staat te schitteren in de hemel. De maan is tijdens dit hoogtepunt niet alleen maar mooi, maar laat ons ook reflecteren en geeft nieuwe inzichten. De komende volle maan van 20 oktober, vandaag dus, is de eerste volle maan van de dierenriemcyclus waarbij Ram ons uitdaagt om onze zelfliefde te hervinden en een dikke vinger op te steken naar de perfecte wereld die op social media heerst.

Modern astroloog de Maannomade legt uit wat we van deze vurige volle maan kunnen verwachten.

Barbie girl in a Barbie world…

Kijkend op de socials lijkt alles perfect. Mooie grote koopwoningen met een tuin om van weg te dromen, perfect haar dat nooit een ‘bad hairday’ lijkt te hebben en influencers die altijd perfect het huis verlaten, laat staan rimpels of wallen hebben.

De gouden bubbel die we zien is natuurlijk niet echt, maar onbewust laat dat wel een verwachtingsplaatje achter waar we nooit aan kunnen voldoen. De maakbare maatschappij waar in we leven, legt de standaard hoog. Net als onzekerheden die we in het leven krijgen.

Spullen en status maken niet gelukkig, maar wat dan wel?

Onzekerheden die natuurlijk grote onzin zijn; je hebt geen groot huis met perfecte tuin nodig om gelukkig te zijn, dat kan net zo goed in je kleine appartementje met balkon van 2 m2 die vol met planten staat. Die rimpels of wallen heeft iedereen of krijgt iedereen en zijn natuurlijk onderdeel van het leven.

Net als grijs haar, haaruitval of haar op plekken die volgens de maatschappij ‘vies’ zijn. De normen en waarden die we hebben, worden geschept door de maatschappij, maar is dat wel fair? De volle maan die ons op 20 oktober te wachten staat, zal ons een schop in de goede richting geven om onszelf volledig te omarmen. Ook die ingegroeide haartjes of donkere oksels….

Wrijvingen met volle maan in Ram

De maan met invloed op onze emoties en onderbewustzijn komt tijdens de volle maan tot een hoogtepunt waardoor we haar energie nog sterker voelen! Tijdens de volle maan staat de maan recht tegenover de zon en zitten wij als aarde er midden tussen in.

Beide planeten hebben invloed op de zwaartekracht waardoor een wrijving ontstaat die we op aarde voelen. Geen wonder dat de kans groot is dat je tijdens de volle maan sneller overprikkeld of vermoeid bent… Maar naast vermoeider, krijg je ook nieuwe inzichten die je verder helpen in je ontwikkeling. Elke volle maan heeft een eigen thema, afhankelijk van het sterrenbeeld waar zij in staat.

Wanneer is het volle maan en wat is de invloed ervan?

Tijdens de volle maan van 20 oktober staat de maan in Ram en de zon in Weegschaal. Twee tegengestelde sterrenbeelden met elk een eigen agenda. Ram is een echt vuurteken, vol passie leeft hij zijn leven en staat daarnaast ook voor de relatie die we met onszelf hebben.

Als individualist is het juist Ram die vol zelfvertrouwen zit en eerst zijn eigen hachje zal redden voordat hij de rest te hulp zal schieten. Weegschaal daarentegen is een luchtteken, die goed is in communiceren en juist alles zal doen om relaties goed te houden, ook als zij zichzelf daarvoor moet wegcijferen.

Volle maan: dit kan je verwachten

Juist deze volle maan ervaren we een sterke les die ons leert dat we volledig onszelf mogen zijn. Volledig jezelf in al jouw glorie, met al je trekjes, al jouw eigenaardigheden en liefde. De krachtige, vurige Ram laat zien dat jij jezelf altijd voorop moet zetten, ongeacht wat anderen daarvan zullen vinden.

Juist door van het standaard pad af te wijken, roep je weerstand op, maar creëer jij voor jezelf juist nieuwe mogelijkheden en ontdekkingen. Door afstand te nemen van de verwachtingen die jij denkt dat anderen hebben, geef jij jezelf de vrijheid terug. Wat anderen denken kan je toch nooit volledig invullen, laat staan veranderen.

Slecht slapen bij volle maan: is dat echt of niet?

Iedereen blijft zijn mening houden, maar wat jij wel kan veranderen is hoe jij jezelf laat beïnvloeden door anderen. Daarnaast zijn we allemaal individuen en passen we toch niet in dezelfde hokjes. Dus welk pad voor een ander werkt, betekent ook niet dat het jouw pad moet zijn om te bewandelen.

You do you

De volle maan in Ram is dus de perfecte tijd om jezelf los te maken van verwachtingen van anderen, maar ook de verwachtingen en oordelen die jij over anderen hebt. Laat je niet tegenhouden door angsten, maar kies elke dag bewust voor de keuzes die jij maakt.

Het leven wordt niet alleen mooier als we vanuit onze eigen vrijheid leven, maar ook een stuk ontspannender. You do you! Gebruik een meditatie of een avondje ouderwets dagboek schrijven om alle toxiciteit los te laten zodat je klaar bent voor een nieuw, lichter hoofdstuk in je leven.

Luister ook: Bedrock Talks: een niet-zweverig verhaal over astrologie met modern astrologe Maannomade

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Een pittige volle maan vanavond in het vurige sterrenbeeld Ram
Sluiten