Maannomade
Maannomade Spirituality 22 aug 2021

Vanavond staat de volle maan voor de tweede keer dit jaar in Waterman

Elke volle maan is een moment van reflectie wanneer ze staat te schitteren in de hemel. De maan is tijdens dit hoogtepunt niet alleen maar mooi, maar laat ons ook reflecteren en geeft nieuwe inzichten. Afhankelijk van het sterrenbeeld waar de volle maan in staat, hebben we elke maand een nieuw thema dat ons uitdaagt.

De komende volle maan van 22 augustus is de tweede volle maan die dit jaar in Waterman staat, om extra aan te duiden hoe nodig de lessen zijn die we moeten leren.

Wrijvingen

De maan met invloed op onze emoties en onderbewustzijn komt tijdens de volle maan tot een hoogtepunt waardoor we haar energie nog sterker voelen! Tijdens de volle maan staat de maan recht tegenover de zon en zweven wij als aarde daar middenin. Beide planeten hebben invloed op de zwaartekracht waardoor een wrijving ontstaat die we op aarde voelen. Geen wonder dat de kans groot is dat je tijdens de volle maan sneller overprikkeld of vermoeid bent…

Tijdens de komende volle maan van 22 augustus staat de maan, net als de vorige volle maan, in Waterman recht tegenover de zon in Leeuw, twee sterrenbeelden met een groot contrast. De zon in Leeuw leert ons om elke dag onbezorgd van het leven te genieten en de maan in Waterman laat ons de zorgen van de wereld zien.

Dé niet-zweverige maandhoroscoop: zon verhuist naar de georganiseerde Maagd

Net als de zon en maan leven ook wij met de wrijvingen tussen wat we graag in ons hart zouden willen en wat de werkelijke realiteit is die ons brein ons voorschotelt. In de astrologie staat de tweede volle maan in hetzelfde teken voor het feit dat alhoewel we de lessen geleerd hebben, we ze niet willen accepteren. Tijd voor een tweede realitycheck dus!

Klimaatverandering: de lessen die we moeten leren

Dat de wereld in brand staat, kunnen we niet ontkennen. Na de waterrampen in Limburg en Europa, het smelten van de poolkappen en het massaal sterven van zeedieren in Amerika zijn grote signalen die we echt niet langer meer kunnen negeren.

In het rijke Europa merkten we tot nu toe bar weinig van de klimaatveranderingen, want we kunnen de airco aanzetten tegen de hitte en er is nog eten volop tot beschikking, in tegenstelling tot de derdewereldlanden waar humanitaire rampen afspelen. Oké, de Amsterdammers hadden het ook lastig omdat de havermelk op was, maar dat staat in het niks tot wat afspeelt buiten het veilige Europa.

Hoe (on)verantwoord zijn de plezier reisjes naar de ruimte voor het klimaat?

Maar na het water dat Limburg en Europa binnenliep, evacuaties die op gang werden gezet en Koningin Maxima die met kniehoge regenlaarzen door het water liep weten we dat het water ons tot aan de lippen staat. Klimaatverandering is real en we moeten echt allemaal aanpassingen maken om invloed te hebben, want elke verandering is een stap in de goede richting.

Net als de komende volle maan die ons nog dringender laat inzien dat ook wij onze hand in eigen boezem moeten steken.

Lessen van de volle maan

De volle maan staat net als de vorige volle maan in Waterman, een behulpzaam en creatief sterrenbeeld dat ons uitdaagt om buiten de lijntjes te kleuren om nieuwe oplossingen aan te dragen. Als moment van reflectie is het de volle maan die ons de lessen leert om tot inzichten te komen, dus wees niet verbaasd als je een avond wakker ligt of de hele dag moe bent.

Het luchtteken zorgt ervoor dat we mentaal gestimuleerd worden om na te denken over betere keuzes die we moeten maken. Eén van die keuzes zijn de kleine aanpassingen die we op ons werk of studie kunnen doen. Tijd om de plastic bekers te laten verdwijnen en gewoon je mok te gebruiken tijdens de koffiepauze.

Green movement

Start bijvoorbeeld een green movement op kantoor en maak zelf het verschil. Pak vaker de fiets, investeer in een duurzame regenjas zodat je met nog meer plezier je fietsritjes maakt en denk na hoe jij lokaler kan winkelen. Niet alleen groenten, maar ook bloemen want de rozen in de zomer zijn de hele wereld overgevlogen voordat ze op jouw tafel stonden.

De energie van de maan: zo werk je ermee

Een duurzamer alternatief is natuurlijk de lokale pluktuin. En daarnaast, denk niet alleen het verschil dat je voor jezelf maakt, maar kijk ook hoe je een verschil kan maken buiten Nederland.  Zoals bijvoorbeeld door het doen van een donatie aan stichtingen die bomen planten in droge gebieden in Afrika, om voedzame gebieden te creëren om weer voedsel te kunnen oogsten.

Of kom met je eigen creatieve oplossing of onderneming om de wereld van morgen een stukje mooier te maken. Dit is bijvoorbeeld hoe je mensen in Afghanistan kan helpen.

How to survive

Net als elke andere volle maan ga je ook dit hoogtepunt met harde lessen overleven, mits je aan de slag gaat met het maken van veranderingen. Als echt wakker-schud-moment is dit een volle maan waar je best wakker van kan liggen, dus zorg voor wat extra rust voor, tijdens en na de volle maan.

Daarnaast is Waterman een echte teamspeler waardoor deze volle maan extra krachtig wordt als je deze doorbrengt met anderen om te brainstormen over alle ideeën die je hebt. Niet alleen kan je elkaar zo inspireren, maar elkaar ook helpen om later de goede keuzes te blijven maken.

Luistertip! 🎧

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Vanavond staat de volle maan voor de tweede keer dit jaar in Waterman
Sluiten