Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 15 jul 2019
Leestijd: 3 minuten

Nederland is een nieuwe ‘mindschool’ voor millennials rijker (en het ligt in een klooster)

Goed nieuws horen we maar al te graag. In een wereld waarin we zwemmen in het plastic en bijna identiteitsloos zijn zonder social media, kunnen we een flinke dosis goede daden en nieuwtjes goed gebruiken. Er gaat namelijk ook een hele hoop góed. Daarom roepen we Good News Monday in het leven. Vandaag: je kunt nu terecht bij de nieuwste mindschool van Nederland ‘VolBewust’. 

De naam zegt het eigenlijk al: VolBewust Mindschool, daar wordt gewerkt aan de rust in je hoofd en kan je jezelf beter leren kennen. Laat dat nou net zijn waar mening millennial – inclusief de Bedrock-redactie zelf –  zo naarstig naar op zoek is.

De Mindschool: wat doe je daar?

Dat we het met z’n allemaal maar retedruk hebben, is niets nieuws. Je werk neemt natuurlijk veel tijd in beslag, maar ook je sociale evenementen deze week zijn waarschijnlijk niet meer op één hand te tellen en wat dacht je van de sportklasjes, het onderhouden van je relatie (of scharrels) en over het doen van verse, gezonde boodschappen én deze koken (en als het even kan óók mealpreppen) nog niet gesproken. Oh, en goed slapen natuurlijk.

Lees ook: Vier manieren waarop yoga je mentale gezondheid verbetert

Nu vind je in Amsterdam natuurlijk al een aantal zeer waardevolle zogenoemde ‘mindscholen’ zoals de Bewustzijnschool en The School of Life. Maar nog steeds haast je er bezweet en toerist-ontwijkend op je fiets naartoe. De twee oprichters vinden daarmee een fijn alternatief, want deze school vind je namelijk in een – jawel – klooster in Amersfoort.

AANSTAANDE ZONDAG is het weer tijd voor Stadsverlichting. * Voor de vierde keer dit jaar kun je op zondag gratis uur in stilte mediteren bij ons in het Eemklooster in Amersfoort. Samen met anderen. * Samen mediteren is namelijk veel leuker. En ook effectiever! * Ben je er dit keer ook bij? Je kunt je gratis aanmelden via de link in bio. * Wees welkom! * * * #stadsverlichting #eemklooster #meditatie #mediteren #samen #gratismeditatie #amersfoort #beidebenenopdegrond #eigentijds #verbinding #stilte #rust #zelfinzicht #zelfonderzoek #zondag #zondagavond #positiefeffect #tijntouber #samenisleuker #mind

11 Likes, 0 Comments – Anouk Damen & Jeffrey Zwinkels (@volbewust_mindschool) on Instagram: “AANSTAANDE ZONDAG is het weer tijd voor Stadsverlichting. * Voor de vierde keer dit jaar kun je op…”

Train je gedachten en emoties

Net zoals je lichaam en je sixpack kan je óók je mind trainen. En waarom zou je daar niet heel veel aandacht aanbesteden, je moet er nog je hele leven mee doen! In de lessen leer je er onder andere meer over wie je bent en hoe je omgaat met emoties en gedachten.

De school is vooral bedoeld voor twintigers en dertigers die behoefte hebben aan rust en persoonlijke ontwikkeling. Je kan er terecht voor:

  • meditatielessen (zoals inzichtmeditatie, themameditatie, visualisatie en stiltemeditatie)
  • cursussen
  • events (zoals een offlinedag!)
  • lezingen van inspirerende schrijvers
  • coachingsessies
  • of gewoon: inspiratie

Het taboe rondom mentale gezondheid

Dat er meer plekken als deze nodig zijn, blijkt wel. Het is niet nieuws dat steeds meer mensen (lees: millennials) kampen met burn-out klachten, zo’n 1 op de 7 om precies te zijn. “Een structurele manier om hiermee om te gaan, is dan ook erg belangrijk,” aldus de oprichters Anouk Damen en Jeffrey Zwinkels.

Lees ook: Waarom millennials alles behalve verwend, lui en narcistisch zijn

“We zien onze leeftijdsgenoten worstelen met psychische klachten, burn-outs en dertigersdilemma’s. Dit vraagt om bewustwording. Juist nu, in deze tijd, is het belangrijk om daar regelmatig aandacht aan te besteden.”

Op het praten over en het trainen van je mind en je mentale gezondheid heerst nog een groot taboe. Eén die wij graag helpen te doorbreken, door onder andere deze reeks aan interviews met mensen zoals jij en ik, die kampen maar zware mentale gezondheidsproblemen.

Laagdrempelige tarieven

Zie jij een klasje in het klooster met glas in lood-ramen en wandelgebied op loopafstand wel zitten? Bekijk hier de website.

Je kan lekker laagdrempelig een strippenkaart aanschaffen, lessen los kopen en natuurlijk eerst eens kijken met een gratis proefles of het iets voor jou is. Een losse les is €13,50, een 3-strippenkaart €28,50 en een €10-strippenkaart is €89,50.

Het adres van VolBewust Mindschool
Daamfockemalaan 22,
3818 KG, Amersfoort

Luister nu ook naar Bedrock

Geef jij om ook het welzijn van de wereld en wil je graag bijdragen een mooiere plek? Dan is onze nieuwste podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de derde aflevering klimaatjournalist van de Correspondent Jelmer Mommers.

Spoiler: Jelmer vertelt waar de opwarming van de aarde mee begon, dat het niet te laat is en vooral: wat wij kunnen doen. Want dat we iets kunnen doen, dat is zeker. Maar dat we dat nú moeten doen, is nog niet het gesprek van de dag.

Tip: Luister en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Nederland is een nieuwe ‘mindschool’ voor millennials rijker (en het ligt in een klooster)
Sluiten