Redactie
Redactie Nieuws 31 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Tweedehands shoppen groeit: Vinted heeft United Wardrobe overgenomen

Tweedehands shoppen wordt steeds toegankelijker gemaakt. Je hoeft al lang niet meer naar de kringloop om te vissen naar pareltjes. Met apps als Vinted en United Wardrobe wordt het scoren van preloved items een eitje. En voor wie dacht dat dat niet nóg makkelijker kon, heeft het mis. Waar Vinted en United Wardrobe namelijk eerst concurrenten waren, gaan ze nu hun krachten bundelen. Vinted heeft United Wardrobe overgenomen.

En daardoor krijgen ze een community van zo’n 34 miljoen kopers en verkopers in 11 Europese landen, maar misschien nog wel belangrijker: verantwoorde fashion én de circulaire economie worden aangemoedigd.

Vinted en United Wardrobe gaan samen

De overname zorgt ervoor dat groei in Europa kan worden versneld en dat ze nog sneller kunnen uitbreiden naar nieuwe markten. Vanaf deze week worden de twee platforms langzaam maar zeker omgetoverd naar één platform.

Als United Wardrobe-gebruiker word je gevraagd om je account over te zetten naar Vinted. En ja, dat betekent dat alles wordt overgezet: van je items tot review en favorieten. Met een klik op de knop wordt dat zo voor je gefixt.

What’s in it for me?

Nu vraag je je natuurlijk af wat dat voor jou als verkoper en koper betekent. Eigenlijk alleen maar goeds. Behalve dat je misschien even moet wennen aan een nieuwe app, Vinted. Vinted is internationaler dan United Wardrobe, wat betekent dat je – naast in Nederland – nu ook kunt verkopen én kopen in Frankrijk, Spanje, België en Luxemburg.

Je hebt ook meer kans op verkoop, omdat de community ineens een stuk groter is. Daarnaast hou je al het geld wat je maakt, want verkopen op Vinted is gratis. Bij United Wardrobe werden er verkoopkosten in rekening gebracht, dat is na de overname niet langer het geval. Ook heeft Vinted voordeligere verzendopties. Da’s toch alleen maar winnen, als je het ons vraagt.

Let’s go vintage!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️

Reageer op artikel:
Tweedehands shoppen groeit: Vinted heeft United Wardrobe overgenomen
Sluiten