Josephine Kay
Josephine Kay Body 27 jun 2016

Vijf tips om met meer zelfvertrouwen door het leven te gaan

Tijdschriften puilen uit met prachtige modellen, de één nog knapper dan de ander. Maar wat maakt iemand nou écht mooi? Wie heeft het schoonheidsideaal bedacht en klopt deze überhaupt wel? Tijdschriften puilen uit met prachtige modellen, de één nog knapper dan de ander. Maar wat maakt iemand nou écht mooi? Wie heeft het schoonheidsideaal bedacht en klopt deze überhaupt wel?

Het blijkt dat we op een jonge leeftijd van mensen in onze omgeving meekrijgen dat het uiterlijk belangrijk is. Zo vertelt hoogleraar psychologie Liesbeth Woertman: “Wat van groter belang is (dan de media) voor de vorming van het lichaamsbeeld, is de directe omgeving. Het meest nabije voor een meisje is haar moeder, die als rolmodel fungeert. Een moeder die veel met haar uiterlijk bezig is, vertelt zonder woorden dat uiterlijk belangrijk is voor vrouwen.”

Meer zelfvertrouwen krijgen

Hoe kunnen we dit ouderwetse schoonheidsideaal dat we van jongs af aan meekrijgen van onze moeders, vriendinnen en klasgenoten, opzijzetten en juist stralen vanuit onze eigen kracht? En hoe belangrijk is het om lekker in je vel te zitten en met meer zelfvertrouwen de dag tegemoet te gaan?

Psycholoog Eva Idelenburg:”‘Beauty is in the eye of the beholder.’ En gelukkig ben je ‘the beholder‘ helemaal zelf. We kunnen zelf ons eigen schoonheidsideaal bepalen door te kijken naar dingen die we mooi vinden en deze ook regelmatig te benoemen en te complimenteren.

Kijk regelmatig in de spiegel en benoem de dingen die je mooi vindt aan jezelf. De manier waarop we naar onszelf kijken heeft een enorme impact op onze gemoedstoestand. Als je je goed voelt dan straal je dat ook uit naar anderen. Behandel je lijf met respect en liefde, dan straal je dit ook uit. Schoonheid komt voor een groot deel ook echt van binnen.”

Vijf tips voor meer confidence

1. Leef jouw leven

Je straalt het meeste als je het leven leidt dat je wilt leven. Klinkt vaag? Als je jouw eigen persoonlijkheid, inclusief gekke trekjes, omarmt, leer je meer van jezelf te houden. Ben je onzeker over je lichaam? Leer juist te houden van het lichaam dat jou jou maakt. Je bent uniek, en dat moet je vieren.

Dit gaat je helpen: 4 fijne manieren om positiever over je eigen lichaam te zijn

2. Voeg rituelen toe

Heb je een spannende date op de planning staan, en ben je extreem zenuwachtig? Vind een ritueel dat voor jou werkt. Als je je sexy in hoge hakken voelt, trek ze uit de kast en loop een rondje in je appartement. Wat je voelt, straal je namelijk uit.

Of voel je je gestresst door een belangrijke meeting op werk? Gebruik dan ademhalingstechnieken om rustiger en zelfverzekerder te worden. Hier lees je hoe je met ademhaling spanning kunt loslaten.

3. Zorg goed voor je huid

Net zoals het immuunsysteem van je lichaam jou verdedigt tegen gevaarlijke indringers van buitenaf, heeft de huid haar eigen immuunsysteem ter afweer van luchtvervuiling, emotionele stress en veroudering die je huid uitputten. Een stralende huid staat gelijk aan een zelfverzekerd gevoel.

Een handige tip voor een stralende huid is het nieuwe concentraat van Shiseido: Ultimune. Dit concentraat gaat namelijk verder dan het herstellen van huidproblemen. Het geeft je huid de power om alle soorten schade op eigen kracht tegen te gaan. Fijn om te weten is dat de wetenschappers van Shiseido zich hebben verdiept in de natuurlijke kracht van planten. Ze ontwikkelden een unieke botanische cocktail die erop gericht is het huidoppervlak er blijvend gezond te laten uitzien. Dit bevat de bekende anti-oxidant Ginkgo Biloba-bladextract en kruiden uit zowel het Oosten als het Westen, perilla en wilde tijm, die bekend staan om hun sterke antibacteriële eigenschappen.

4. Eet gezond

It’s simple. Als je junkfood eet, ga je je rot voelen. Als je je rot voelt, daalt je zelfvertrouwen. Als je zelfvertrouwen daalt, ga je twijfelen aan jezelf. Dus draai het om. Als je gezond eet en gezonde keuzes maakt, voel je je beter en dat maakt je instant zelfverzekerder.

5. Werk aan je lichaamstaal

Lichaamstaal is van invloed op hoe anderen ons zien, maar ook op hoe we onszelf zien. Sociaal psycholoog Amy Cuddy gelooft dat een bepaalde houding onze gedachtes en gevoelens compleet kan veranderen. We nemen namelijk het gevoel over dat bij een bepaalde houding hoort. Amy laat zien dat wanneer je mensen de opdracht geeft om een zelfverzekerde houding aan te nemen, ze zich hier vanzelf naar gaan gedragen. Fake it ’til you make it.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Vijf tips om met meer zelfvertrouwen door het leven te gaan
Sluiten