Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Watch 17 okt 2020
Leestijd: 3 minuten

Zou je het liefst ver weg in de natuur wonen? Dan zijn dit 5 films en documentaires voor jou

Woon je momenteel in de stad, maar weet je diep van binnen dat er een moment komt waarop je ver weg in de natuur gaat wonen? Dan word je vast erg vrolijk (en geïnspireerd) van deze 5 films en documentaires waarin andere mensen het jou voor doen.

Hoewel de 5 films en documentaires in dit lijstje behoorlijk verschillend zijn, hebben ze één ding met elkaar gemeen: een onmiskenbare liefde voor natuur.

5 x films en documentaires over in de natuur wonen

1. The Biggest Little Farm

Een boerderijtje kopen en tussen de dieren wonen, dat is toch hartstikke romantisch? Wel, niet altijd. In The Biggest Little Farm volg je een koppel dat een boerderij op een dor stuk land tracht te verbouwen tot een zelfregulerend ecosysteem. Een prachtige missie, maar ook eentje die niet zonder slag of stoot verloopt.

The Biggest Little Farm is te bekijken op Cinetree

2. Captain Fantastic

Droom je van een leven in de natuur, maar weet je niet of dat wel praktisch in combinatie met de opvoeding van kinderen? Kijk dan maar eens naar Captain Fantastic, eengeweldige film die inzoomt op het leven van een vader die zijn 6 (!) kinderen opvoedt in de bossen van de Pacific Northwest. Wat anderen kunnen, kun jij ook!

Captain Fantastic is te bekijken op Cinetree

Ook interessant: Leren van de Zweden: waarom opvoeding meer is dan een paar liedjes zingen

3. Into the Wild

Tja, bij deze film hoeft eigenlijk geen verdere uitleg. Die prachtige natuur, die soundtrack, dat rauwe en ontroerende einde… Need we say more? Into the Wild is een classic die iedereen minstens één keer in zijn leven zou moeten zien.

Into the Wild is te bekijken via Cinetree

4. Tiny House Nation

De drang naar wonen in de natuur hangt vaak samen met een verlangen naar een minimalistischer leven. In Tiny House Nation gaan presentator John Weisbarth en expert Zack Giffin op zoek naar mensen die om welke reden dan ook in zo’n minihuis willen wonen.

De gezinnen worden geholpen met het bouwen van het huis – want hoe ideaal een tiny house ook mag klinken, er komt nog heel wat bij kijken. Een klein huisje waarin je toch alles hebt wat je nodig hebt, vereist een goed ontwerp en inrichting.

Tiny House Nation is te bekijken op Netflix.

Must read: In een Tiny House wonen, hoe gaat dat eigenlijk in z’n werk?

5. DRØMMELAND

Het systeem, het individualisme, ons materialisme; we lijken zo ver van de planeet en onze oorsprong verwijderd. De 60-jarige Nils uit Noorwegen was het zat. Hij vertrok 2,5 jaar geleden uit de maatschappij en ging de natuur in. Dat leverde een prachtige documentaire op waarin de afweging van de balans tussen het contact met jezelf, de natuur en de buitenwereld mooi in beeld wordt gebracht.

DRØMMELAND is online tebekijken via Picl.

En nu…lekker wegdromen maar!

Meer filmtips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken (en ontvang gratis het Grote Vegan Kookboek!)

Reageer op artikel:
Zou je het liefst ver weg in de natuur wonen? Dan zijn dit 5 films en documentaires voor jou
Sluiten