Maannomade
Maannomade Spirituality 9 jun 2019

Venus: wat de planeet van de liefde jou kan vertellen (en wat je deze maand van haar kan verwachten)

In deze reeks vertelt astroloog de Maannomade over de planeten en hun astrologische werking. Venus, als één van de inner planets verschuift ongeveer elke maand van sterrenbeeld, net als haar best friend de zon. Door deze relatief snelle schakeling speelt Venus een grote rol in ons dagelijks leven. Een goed idee dus om eens in haar energie in te duiken.

Venus wordt ook wel gezien als zusje van de maan, naast de maan is ze één van de felste planeten die zichtbaar is aan de nachtelijke hemel. Dit komt natuurlijk omdat ze altijd in de buurt staat bij de zon (nooit verder dan 2 sterrenbeelden er vandaan) en dus ook een deel van haar licht en warmte opvangt.

De krachten van Venus

Ze is de enige planeet die vernoemd is naar een Godin en heeft net als de maan invloed op onze vrouwelijke trekjes. Als Godin wordt ze in de Griekse mythologie Aphrodite genoemd, de Godin van de liefde, schoonheid en plezier en dat is niet voor niks. In de mythologie speelde ze ook een rol in het brengen van harmonie in tijden van strijd en heeft dus een afkeer tegen ruzie en geweld.

Omdat ze graag mensen wil herenigen en harmonie wil aanbrengen wordt ze in verband gebracht met de liefde naar anderen maar ook naar onszelf en met de genegenheid die we uitstralen maar ook juist nodig hebben. Ze werd aanbeden vanwege haar schoonheid en wist hoe ze haar aantrekkingskracht ook kan gebruiken.

Lees ook: De energie van de maan: zo werk je ermee

Rulers

Venus heerst over 2 sterrenbeelden, namelijk Stier en Weegschaal. Een bijzondere combi omdat ze op sommige vlakken totaal tegenovergesteld zijn maar ook juist veel overeenkomsten hebben.  Samen vormen ze een deel van de energie van Venus. Weegschaal is all-in voor balans en harmonie, waarbij Stier juist heel praktisch kijkt om dit te overbruggen en dit werkend te maken.

Beiden zijn erg gesteld op plezier en comfort, Stier richt zich meer op de comfort naar zich zelf toe (niets moet, alles mag/lekker eten) terwijl Weegschaal juist meer kijkt naar het plezier en comfort die we samen met anderen delen. Dit plezier uit zich ook in de manier waarop we liefhebben, Stier kijkt meer naar zichzelf, de Yin energie (binnenwaartse energie) terwijl Weegschaal meer kijkt naar de liefde naar anderen, de Yang energie die we uitstralen.

Venus en je karakter

Samen zorgen beide sterrenbeelden voor balans en harmonie in de liefde die we uitstralen, zowel naar anderen maar ook zeker naar onszelf, iets wat we nog te vaak vergeten. Ook wordt ze in verband gebracht met relaties, de manier waarop wij met relaties om gaan en welke aspecten we hier belangrijk in vinden. Zo zijn mensen met Venus in Schorpioen opzoek naar een diepere connectie waar de passie vanaf straalt, Venus in Stier zijn juist een stuk jaloerser en bezitterig en mensen met Venus in Tweelingen meer flierefluiters die juist goed gaan op variatie in relaties en flexibiliteit waarderen.

Must read: Astrologie in een modern jasje: een korte uitleg van Bedrock’s astroloog

Venus zegt ook meer over de manier waarop wij met geld omgaan. Focus jij je (spaar)geld meer op de lange termijn (Venus in Kreeft) of ben je een big spender (Venus in Leeuw)? Omdat ze zo dicht in de buurt staat van de zon, speelt Venus een grote rol in de warmte die we ontvangen maar ook de warmte die we uitstralen naar anderen. Zie het als de manier waarop we onze emoties uiten, met een Venus in Steenbok kom je bijvoorbeeld emotioneel koeler over dan als je Venus in Kreeft staat en je dus een en al warmte uitstraalt.

Transitie-tijd

Tijdens transities van sterrenbeeld naar sterrenbeeld verandert de energie die op ons af komt, maar verandert het ons karakter niet. Dus terwijl we bijvoorbeeld met Venus in Tweelingen in onze geboortekaart diep van binnen behoefte hebben aan flexibiliteit en variatie kan het zijn dat wanneer Venus tijdelijk in Stier gaat staan voor enkele weken, wij juist bezitteriger worden en meer behoefte krijgen aan veiligheid en stabiliteit. Door deze 2 tegenpolen kan het zijn dat je emotioneel te maken hebt met een strijd van gevoelens en behoeften. Door de transities te volgen weet je aan welke vlakken je de komende weken aandacht aan moet besteden of juist waarvoor je moet oppassen.

Venus in Tweelingen

Van 8 juni tot 3 juli staat Venus gelukkig in Tweelingen en ervaren we dus juist de behoefte aan vrijheid en luchtigheid in onze relaties. Als je single bent is dit de perfecte tijd voor dates en flirten aan de bar. Je wilt verandering, bent nieuwsgierig en de spontaniteit van Tweelingen zal ervoor zorgen dat je dates eens best interessant kunnen worden.

Ook voor je vaste relatie is dit een lekkere boost. Je kan elkaar meer ruimte geven, hebt zin in spontaniteit en verandering (ook in bed…) en de communicatie is luchtig. Tijd voor spontane date nights en flirten aan de bar met je vent! Qua geld is het wel een ding. We worden ook een stuk makkelijker met geld uitgeven dus zorg ervoor dat het geld niet te makkelijk je portemonnee uit gaat rollen.

De Maannomade schrijft op Bedrock over moderne astrologie, want door de planeten kunnen we onszelf nog beter leren kennen. 

Luister nu ook naar Bedrock

Ben je – net als wij – op zoek naar een gelukkig en gezond leven, maar zie je soms door de bomen het bos niet meer? Dan is onze podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de tweede aflevering orthomoleculair voedingsdeskundige Anna de Meulmeester.

Spoiler: Anne geeft het antwoord op de vraag hoe je nou écht gezond leeft, helpt voedingsmythes de wereld uit én onthult hoe je bepaalde ziektes zou kunnen voorkomen door het eten van de juiste voeding!

Tip: Luister en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Venus: wat de planeet van de liefde jou kan vertellen (en wat je deze maand van haar kan verwachten)
Sluiten