Nog niks te doen dit weekend? Ga naar VeggieWorld!

De Nationale Week Zonder Vlees is alweer bijna voorbij, maar hij wordt wel afgesloten met een knaller! Misschien heb je weleens van VeggieWorld gehoord, de grootste internationale veggiebeurs van Europa die ook eens per jaar in Nederland neerstrijkt. Zo niet, dan weet je niet wat je hebt gemist - geloof ons, je zult het het geweldig vinden.

VeggieWorld vindt plaats in de Jaarbeurs in Utrecht, midden in Nederland dus. Je kijkt er je ogen uit: er zijn niet alleen kraampjes met vegan cosmetica en duurzame kleding, maar vooral ook héél veel eten. Proef bijvoorbeeld de vegan kaas van Charly’s all is fair, baksels van de Vegan Bakery of Heavenly Cupcakes, of ga voor een heerlijke Dutch Weed Burger. Alles is gericht op plantaardig eten, dus volledig verantwoord en met heel veel inspiratie.

Maar hoewel we best een hele dag zouden kunnen eten, is er meer te doen. Zo zijn er kookdemo’s voor een extra dosis inspiratie (vegan bonbons!) én een heleboel workshops en lezingen. Begin je dag met yoga of leer over reizen en sporten als veganist. Op het programma staan meerdere grote namen, waaronder veganist Lisette Kreischer, Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren en Atanas Skatov, de eerste veganist die de Mount Everest beklom. Het hele programma vind je op de website.

VeggieWorld Kids

Voor jonge bezoekers van 3 tot 12 is er  trouwens een apart programma: VeggieWorld Kids biedt onder andere schmink, knutselactiviteiten en zelfs Kids Yoga. Daarnaast is er een speurtocht en zijn er apartje hapjes voor je kinderen.

De beurs is voor iedereen die minder vlees wil eten en zich graag wil laten inspireren, of bijvoorbeeld de overstap van vegetariër naar veganist wil maken. Maar uiteraard is iedereen die van eten houdt welkom – en wie doet dat nou niet? VeggieWorld is op zaterdag 10 en zondag 11 maart geopend van 10 tot 18 uur. Het kinderprogramma duurt van 13 tot 17 uur.

Kaartjes aan de deur kosten 10 euro; studenten, 65-plussers en mensen in een rolstoel krijgen 2 euro korting. Kinderen tot 14 jaar mogen gratis mee naar binnen.

Zien we je daar?

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
Nog niks te doen dit weekend? Ga naar VeggieWorld!
Sluiten