Inspiratie: deze vegetarische voorgerechten zijn perfect voor het kerstdiner

3. Salade met zoete aardappel, verse vijgen en balsamico (V)

Afbeelding vegetarisch voorgerecht salade met verse vijgen en balsamico

Liever een iets lichter vegetarisch voorgerecht? Dan is deze salade met verse vijgen en balsamico perfect. Het is een spin-off van een klassieker van Ottolenghi: Yotam serveert het geheel met onder andere geitenkaas en gebakken bosui, maar ook zonder is het gerecht zalig.

Ingrediënten

  • 2 grote zoete aardappels
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 rijpe vijgen
  • Flinke hand rucola
  • 2 theelepels gerijpte balsamico-azijn (crema kan ook)
  • 2 theelepels granaatappelmelasse
  • 2 eetlepels amandelschaafsel

> Bekijk de bereidingswijze hier

Het is tijd voor een nieuwsbrief die je verder brengt (+ ontvang een mindful kleurplaat)

Schrijf je in en ontvang gratis de Bedrock kleurplaat!

Reageer op artikel:
Inspiratie: deze vegetarische voorgerechten zijn perfect voor het kerstdiner
Sluiten