Inspiratie: deze vegetarische voorgerechten zijn perfect voor het kerstdiner

9. Aardappel-preisoep met mosterd & pesto (V*)

Afbeelding vegetarisch voorgerecht aardappel-preisoep

Deze simpele aardappel-preisoep kleed je aan met mosterd & pesto en zet je binnen no-time op tafel.  Met de krokante preitopping ziet ‘ie er nog leuk uit ook! Door de aardappel is het wel een vrij stevige soep, dus maak je ‘m als voorgerecht, serveer dan kleine porties. Met vegan pesto is dit gerecht geheel plantaardig.

Ingrediënten

  • 500 gram prei
  • 200 gram kruimige (liefst voorgekookte) aardappelen, geschild en in stukjes
  • Plantaardige olie
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 700 ml groentebouillon
  • Pesto, zelfgemaakt of gekocht
  • 1 flinke theelepel grove mosterd
  • Peper en zout

> Bekijk de bereidingswijze hier

Het is tijd voor een nieuwsbrief die je verder brengt (+ ontvang een mindful kleurplaat)

Schrijf je in en ontvang gratis de Bedrock kleurplaat!

Reageer op artikel:
Inspiratie: deze vegetarische voorgerechten zijn perfect voor het kerstdiner
Sluiten