Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk News 1 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Voor alle stamppot lovers: er is nu een vegetarische rookworst!

Gek op stamppot, maar baal je als een stekker dat je favoriete rookworst niet in je vegetarische levensstijl past? Dan is het vandaag je geluksdag: Unox gaat een vegetarische rookworst verkopen.

Zodra er ook maar een zuchtje wind staat en het een beetje begint te druppelen buiten, schreeuwt mijn lijf al om een lekkere stamppot. Maar als vegetariër skip ik de rookworst. Met pijn in m’n hart, want dit was toen ik klein was toch echt m’n favoriete onderdeel van de hele stamppot.

Vegetarische rookworst

Maar dat is nu verleden tijd, want de legendarische rookworst die bijna heel Nederland heeft groot gebracht, is nu ook verkrijgbaar in een vegetarisch jasje. Daar worden we blij van!

Volgens Thijs Sleddering (Marketing Manager van Unox) is een dagje zonder vlees heel belangrijk, maar een stamppot zonder rookworst bijna ondenkbaar. “Daarom komen we nu met een vegetarische rookworst. Net zo lekker, maar dan zonder vlees.”

De bekende smaak in een vega jasje

Want ook de groeiende groep vegetariërs en flexitariërs moeten natuurlijk  kunnen genieten van een stamppot zoals ‘ie hoort. Waarvan de vega worst gemaakt is? Er gaat ondermeer eiwit van erwten, eiwit van kippeneieren en plantaardige oliën in. En natuurlijk de bekende kruidenmix die Unox gebruikt in al haar worsten.

Stamppot met vegetarische rookworst maken vanavond?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Voor alle stamppot lovers: er is nu een vegetarische rookworst!
Sluiten