Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 15 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

De lekkerste vegan wijnen voor tijdens de kerstdagen

Kerst mag er dit jaar dan wel héél anders uitzien dan normaal (een jaar geleden zouden we het hele c-woord en de hectische veranderingen waarschijnlijk niet eens hebben geloofd), we gaan natuurlijk niet bij de pakken neer zitten. Diners worden klein en intiem, maar hey dat betekent wel extra quality time én minder afwas. Gelukkig kunnen we de boel opfleuren met een assortiment aan heerlijke vegan wijnen. 

Waar vroeger niet of amper werd nagedacht of wijnen vegan zijn, is het bij de meesten nu wel bekend dat wijn dierlijke producten bevatten én wordt het aanbod aan plantaardig wijnen gelukkig steeds uitgebreider.

Benieuwd hoe dat zit? Waarom is bier en wijn niet altijd vegan?

Dus wordt het hoog tijd een lijstje van onze favoriete vegan wijnen te delen, want de feestdagen komen eraan. Dus inslaan maar!

HEMA

Yup, de HEMA heeft naast vegan hotdogs en plantaardige rookworsten nu ook een heerlijk aanbod aan vegan wijnen in de schappen liggen. Je vindt een vegan rode wijn en twee witte en een prosecco.

De prijs varieert van €6,- tot €9,50,-.

Gall & Gall

Ook bij drankwinkel Gall & Gall is er (gelukkig) een aanbod aan vegan wijnen. Gebruik als zoekwoord ‘vegan’ bij de wijnsectie en je vindt het gehele vegan wijnassortiment. Genóég om uit te kiezen!

De prijzen variëren tussen de €4,- en €34,-.

JUST FUCKING GOOD WINE ORGANIC

Een naam die je niet snel meer vergeet. De wijnen van Neleman zijn allemaal plantaardig en biologisch, en onze favoriet? Dat is toch wel ‘JUST FUCKING GOOD WINE ORGANIC’. Al is het om de naam, soms kan het leven zo simpel zijn.

De fles kost €8,95,-.

Wild Pig

Het is misschien wel een van de meest bekende wijnen uit de schappen van de supermarkt. Dat bewijst maar weer eens dat je voor gezonde en milieu-vriendelijke producten heus niet enkel naar kleine en dure speciaalzaakjes hoeft. De bekende Wild Pig-wijnen die je o.a. in de schappen van Albert Heijn vindt, zijn helemaal vegan.

Je betaalt rond de €5,99,- voor een fles.

Vegan wijn database

Yup je leest het goed; er bestaat zoiets als een vegan wijn databe. What else do you need in life? Je vindt hier een nauwkeurig overzicht van vegan wijnen die in Nederland te verkrijgen zijn, bij welke (online) winkel, het land van herkomst en uiteraard een uitgebreide omschrijving van de smaak.

Je vindt de vegan wijn database hier.

Have a merry boozy vegan Christmas!

Meer vegan tips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️