Sterre Radstaak
Sterre Radstaak Body 20 dec 2018

Vegan uiteten tijdens de kerst met de niet vegan familie? Dat kan in dit duurzame restaurant

De kerstdagen staan voor de deur en dat brengt naast veel plezier, ook veel stress met zich mee. En al helemaal als het gaat om het kerstdiner. Heb je dit jaar geen zin om zelf te koken of is die mogelijkheid er niet? Dan kan je natuurlijk altijd nog uiteten gaan. Bij het duurzame restaurant MOER in Amsterdam kan je tijdens de kerstdagen terecht als vegan en non-vegan, perfect als je met meerdere mensen bent.

Wil je dit jaar kerst duurzamer aanpakken en sta je niet bepaald te springen om te koken? Dan is dit restaurant de plek voor jou. Tijdens de feestdagen bieden zij een vegan proof diner aan. Zowel de gerechten als de dranken zijn 100 procent biologisch. Have a merry eco-friendly Christmas everyone!

Waar groentes in de spotlights staan

MOER is gevestigd in een voormalige Michelin garage. Tegenwoordig kom je hier niet meer om je banden te verwisselen. Nee, nu laten we ons liever verrassen door de chefs. Groentes zijn het nieuwe vlees, en bij MOER zijn ze zich hier van bewust. De menukaart bestaat voor ‘t grootste gedeelte uit vegetarische gerechten, maar die kunnen ook heel makkelijk aangepast worden voor mensen met een plantaardig (of een ander soort) dieet.

Heb je toch liever een stukje vis of vlees op je bord liggen? Dan hoef je zeker niet thuis te blijven. Vlees is hier niet verboden, maar speelt een bijrol. Daarbij worden de groentes dus zo bereid dat je dat stukje vlees niet mist.

Bij restaurant MOER draait het om conscious cooking

Wat staat er op het menu?

Een restaurant waar je zowel een vegan als een non-vegan menu hebt, wat moet je je daar bij voorstellen? In principe is de menukaart niet zo heel groot. Maar je kunt je laten verrassen door de keuzes van de chefs. MOER heeft niet alleen nu tijdens de kerstdagen, maar eigenlijk het hele jaar door veganistische gerechten op hun menu staan.

Het kerstmenu

Benieuwd naar wat je dan kan verwachten deze kerst? Een paar vegan items die dit jaar op ‘t kerstmenu staan zijn bijvoorbeeld:

  • Knol met appel en walnoten
  • Paddenstoelen met prei en aardappelschuim
  • Gepofte knolrapen met topinamboer en duindoorn bessen

Wil je toch genieten van een stukje vlees? Dan zijn deze gerechten ook nog een optie:

  • Gepekelde en gegaarde kabeljauw met schuim van langoustine en verschillende (rode) kool bereidingen
  • Gerookte pastinaak met een saus van Albufeira met krokante kip en zeegroentes
  • Haasfilet met een royale saus, geserveerd met spruitjes, rood lof en aardappelmousseline

Zie jij een diner met vrienden of familie tijdens de Kerst wel zitten? Er zijn nog plekjes!

Het adres van MOER
Amstelveenseweg 7
1054 MB Amsterdam

Zo maak je er een duurzame kerst van

Reageer op artikel:
Vegan uiteten tijdens de kerst met de niet vegan familie? Dat kan in dit duurzame restaurant
Sluiten