Vegan Vrijdag: Indiase tomaten-kokossoep voor op koude dagen
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.bedrock.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F10%2F1_indiase-tomatensoep-638x425-1.jpg)
Dit recept is er eentje voor koude dagen waarop je weerstand wel een boost kan gebruiken. Wij weten namelijk wel zeker dat je van deze makkelijke vegan tomatensoep met kokosmelk van zusje Culy instant opkikkert. En hebben we dat vandaag de dag niet allemáál een beetje nodig?
Wanneer een gerecht niet alleen veel groenten en smaak bevat, maar ook nog eens helemaal vegan is, dan maakt ons hart spontaan een sprongetje. Een vegan dieet is nog steeds dé manier bij uitstek om je steentje bij te dragen aan een betere wereld.
Wij hopen dat deze vegan tomatensoep je eraan doet herinneren dat een vegan dieet – mits de juiste vegan recepten – helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.
> Tip voor het toetje: Ben & Jerry’s en Netflix hebben sinds kort weer een nieuwe vegan ijssmaak
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.bedrock.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F10%2F3_indiase-tomatensoep-1.jpg)
Benodigheden voor 2 tot 4 personen:
- 1 ui, fijngehakt
- 1 theelepel gember, geraspt
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel gemalen kurkuma
- 1/2 theelepel cayennepeper
- 400 gram kokosmelk
- 400 gram bliktomaten
- Zonnebloemolie
- Snufje zout
- Handje verse koriander, fijngehakt (optioneel)
Voor de kruidenolie:
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 theelepels komijnzaadjes
- 1/4 theelepel gedroogde chili
- Snufje asafoetida (optioneel)
Zo maak je de vegan tomatensoep met kokosmelk Indiase tomatensoep
Verhit een scheutje olie in een soeppan op laag vuur en laat de ui en de knoflook 5 minuten zachtjes bakken. Voeg de gember toe en bak die ook een minuutje mee. Doe dan de specerijen erbij en laat 30 seconden fruiten, onder voortdurend roeren.
Voeg de bliktomaten en de kokosmelk toe, roer even door en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat daarna 10 minuten zachtjes pruttelen, tot alle smaken op elkaar zijn ingewerkt.
Pureer de soep, breng op smaak met een snufje zout en houd warm op een laag pitje.
Maak de Chhonk: verwarm de twee eetlepels ghee of zonnebloemolie in een sauspannetje, samen met de specerijen. Wacht tot de olie warm is en je de specerijen hoort knetteren: dan is de chhonk klaar.
Maak de Indiase tomatensoep af met een flinke lepel van de chhonk en eventueel wat fijngehakte koriander.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.bedrock.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F10%2F1_indiase-tomatensoep-638x425-1.jpg)
Meer vega(n) recepten voor de herfst?
- Vega Vrijdag: broodjes met groentecurry (een soort van groenteburger!)
- Vega Vrijdag: gevulde tomaten met couscous en halloumi
- Vega Vrijdag: Pindasoep met zoete aardappel en citroengras