Rosa Bertram
Rosa Bertram | LinkedIn News 10 feb 2020

N贸g een vegan sushirestaurant in Amsterdam: de Vegan Sushi Bar

De vegan lifestyle is hot!聽Nog nooit deden zoveel mensen mee aan Veganuary, zijn er dit jaar meer goede voornemens om milieu vriendelijker te leven dan te stoppen met roken 茅n het ene na het andere vegan restaurant popt op. Zo ook in onze hoofdstad waar zojuist het tweede vegan sushi restaurant is geopend.聽

Afgelopen week opende namelijk de Vegan Sushi Bar in Amsterdam-West.

Vegan Sushi Bar in Amsterdam

Naast het feit dat vegan sushirestaurant Plant Based Sushi nog maar net haar deuren opende aan de Admiraal de Ruijterweg in Amsterdam, komt er nu dus n贸g een heus plant based sushirestaurant bij. O贸k in Amsterdam-West, aan de Kinkerstraat om precies te zijn. De Vegan Sushi Bar opende afgelopen week haar deuren.

De tweede vegan sushi bar in Amsterdam heeft een mooi doel voor ogen. “Al onze producten zijn plantaardig 茅n bewust. De Vegan Sushi Bar zet zich in voor een nieuwe bewustere wereld. Omdat ons motto “the only thing we take out the ocean is plastic” is, zijn we partner geworden van The Ocean Clean up. Van de winst die Vegan Sushi Bar binnen haalt zal een percentage gaan naar de Ocean Clean Up.”

Vegan Sushi Bar
Bron: Vegan Sushi Bar

Wat staat er op het menu?

Een website heeft de Vegan Sushi Bar nog niet, dus is het zoeken naar wat er precies te proeven valt. Wel zien we dat Het Parool al langs is geweest en erg enthousiast was.聽Eigenaar David Leijgraaff (25) besloot na een bezoekje aan Los Angeles een vegan sushizaak te openen, vertelt hij aan de krant.

Wat kunnen we verwachten? In elk geval geen traditionele sushi. Op het menu staat bijvoorbeeld zwarte sushi, want “dan springen de andere kleuren, van bijvoorbeeld zoete aardappel, avocado en mango er extra uit,鈥 voegt vriendin en compagnon Veronica Serberie (23) toe aan Het Parool.

Verder wordt er gewerkt met sushivervangers en wordt de ‘garnaal’ bijvoorbeeld gemaakt van soja en de krab weer van gefrituurde tofu.

De inspiratie voor de ingredi毛nten komt duidelijk niet alleen uit Japan. Zo is staat er een Green Genovese roll op het menu, maar ook een California dream roll, Spicy Mango Roll, mochi鈥檚 en vegan cakes

Je betaalt tussen de 鈧10 en 鈧14 voor 8 stukjes sushi.

Wij zijn erg benieuwd naar dit mysterieuze nieuwe vegan sushirestaurant!

Vegan Sushi Bar
Kinkerstraat 83
1053 LE Amsterdam
Bekijk de Facebookpagina.

Meer vegan news?

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 馃尶

Reageer op artikel:
N贸g een vegan sushirestaurant in Amsterdam: de Vegan Sushi Bar
Sluiten