Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel News 11 jul 2019

Rennen! Vanaf vanavond eet je elk weekend plant based Sushi in Amsterdam-Noord

De Distelweg in Amsterdam-Noord was tot voor kort niet bekend als culinaire trekpleister. Maar zoals dat gaat met kleurloze buurten, is het vaak een kwestie van net dát tentje op de kaart te zetten, waardoor plots het hele land zich tot daar begeeft (hoewel Noord steeds meer heerlijke eettentjes krijgt). En laat dat nu precies zijn wat Plant Based Sushi gedaan heeft.

Sushi staat voor veel mensen gelijk aan vis. Niet geheel onterecht natuurlijk, maar toch hoeft vis niet het hoofdbestanddeel te zijn in traditionele sushi. In het Japans betekent sushi vrij vertaald ‘zure rijst’, en hoewel de bekendste varianten rauwe vis en zeewier bevatten, is vis geen noodzakelijk onderdeel.

Dus wie zei ook alweer dat sushi zich niet hoort bij de veganistische keuken? De mannen van Plant Based Sushi in ieder geval niet.

Plant Based Sushi in Amsterdam

Als vegan sushi eten? Zo makkelijk was dat tot voor kort niet. Nou goed, het was misschien al wel, maar of het écht culinary pleasing is, is al moeilijker te zeggen. Vaak zijn de vegan opties beperkt tot een eenvoudige maki met komkommer of wortel. Als je dan ziet hoe gevarieerd de opties met vis zijn, dan is het vegan aanbod toch eerder schaars en al gauw saai.

Lees ook: Deze vegan restaurants in Amsterdam wil je niet missen

Zonde, toch? Er zijn namleijk zóveel opties zijn om veganistische ingrediënten in een sushi-jasje te stoppen. Maar niet getreurd, daar komt verandering in. Plant Based Sushi tovert vanaf heden kleurrijke, originele en veelzijdige vegan sushi op tafel.

foto van Plant Based Sushi.

Pop-up concept in een creatieve ruimte

Ze gebruiken daarvoor De Ruimte in Amsterdam-Noord, een creatief lokaal waar mensen met een goed idee van tijd tot tijd een pop-up kunnen openen. Op regelmatige basis worden daar vanaf vandaag vegan sushi nights georganiseerd waarbij je van tevoren een plaats moet reserveren.

Tijdens zo’n avond krijg je 8 à 10 rondes sushi gepresenteerd waarbij er geen 2 op elkaar lijken. Een tipje van de sluier? Denk aan Futomaki met miso paddenstoel en gekarameliseerde ui of een spicy mango Uramaki met groene peper. Qua drank is er uitgebreide keuze aan craft beers, wijn, Japanse whisky en sake.

Hand rolls look cooler the more you zoom in on them ?

26 Likes, 1 Comments – Plant Based Sushi (@plantbasedsushiamsterdam) on Instagram: “Hand rolls look cooler the more you zoom in on them ?”

Praktische informatie

Zin om je een keer in de watten te laten leggen met het beste wat de veganistische keuken te bieden heeft? Op 18, 19, 20 en 21 juli kan je nog mee aanschuiven aan tafel, waarbij je komt op een zelf te kiezen moment tussen 19.00u en 20.30u. Tickets zijn te bestellen via deze link. Let wel: de kaartenverkoop gaat hard, want de eerste 4 vegan sushi nights zijn al volledig uitverkocht.

Adres Plant Based Sushi
De Ruimte, 3de verdieping
Distelweg 83
1031 HD Amsterdam

Meer vegan goodness?

Luister nu ook naar Bedrock

Geef jij om ook het welzijn van de wereld en wil je graag bijdragen een mooiere plek? Dan is onze nieuwste podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de derde aflevering klimaatjournalist van de Correspondent Jelmer Mommers.

Spoiler: Jelmer vertelt waar de opwarming van de aarde mee begon, dat het niet te laat is en vooral: wat wij kunnen doen. Want dat we iets kunnen doen, dat is zeker. Maar dat we dat nú moeten doen, is nog niet het gesprek van de dag.

Tip: Luister en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Rennen! Vanaf vanavond eet je elk weekend plant based Sushi in Amsterdam-Noord
Sluiten