Rosa Bertram
Rosa Bertram News 13 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

OMG – Amsterdam heeft haar eerste vegan sushi restaurant

Ja, je leest het goed. Het eerste vegan sushi restaurant in de hoofdstad in een feit. Vegan sushi is natuurlijk niets nieuws, maar je moest daar tot voor kort wél naar op zoek gaan. Die tijd is voorbij. Vanaf nu ga je daarvoor naar Plant Based Sushi in Oko (Cultural Melting Point) in Amsterdam-West.

En daar zijn wij op z’n zachtst gezegd héél blij mee.

Plant based sushi in Amsterdam

Van plant based sushi heb je op Bedrock misschien weleens eerder gelezen, toen we schreven dat er een pop-up restaurant kwam in Amsterdam-Noord met 100 procent plantaardige sushi. Laat het nou nét precies dezelfde ondernemer zijn die nu besloot een permanent restaurant te beginnen.

Claudia Deken is de naam. Na haar grote succes van de pop-up van afgelopen zomer, kon de Zuid-Afrikaanse niet anders dan komen met een heus plant based sushi restaurant.

What’s in it?

Maar wat kan je in hemelsnaam verwachten van veganistische sushi, zul je misschien denken? Hoe zit het met de verse zalm, tonijn en andere dierlijke producten die sushi typisch sushi maken?

Want van enkel maki-rolletjes met komkommer gaat het sushi-hartje immers niet bepaald harder kloppen. Waar wordt de plantaardige sushi van gemaakt?

Don’t worry, je kan meer verwachten dan alleen komkommer, tofu en wat avocado.

Denk aan: Pak Choi Nigri, Pinky Winky-rol (rode biet-gekleurde rijst, gevuld met gekarameliseerde ui en zoetzure tempeh) en Amsterdamse truffelrol (spinazie, mango, komkommer, miso en veganistische truffelkaassaus).

Klinkt alles behalve saai, toch?

Het adres van plant based sushi amsterdam

Admiraal de Ruijterweg 331
1055 LX, Amsterdam
Openingstijden: elke dag geopend vanaf 17.00u behalve op dinsdagen. 

Meer vegan hotspots?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
OMG – Amsterdam heeft haar eerste vegan sushi restaurant
Sluiten