Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Betere wereld 19 jan 2020
Leestijd: 3 minuten

De lekkerste vegan snacks voor Veganuary

Op 1 januari startte Veganuary. Naast Dry January is het namelijk ook hot om jezelf uit te dagen een maand lang álle dierlijke producten te laten staan. Althans, dat is het uitgangspunt. Voor wie nog niet helemaal gewend is aan het plantbased dieet, kan het namelijk best lastig zijn. Daarom maken we in dit artikel een lijstje van de lekkerste vegan snacks.

Veganuary is bedacht door een Britse organisatie met dezelfde naam. De organisatie wil iedereen inspireren om in januari – maar het liefst heel 2020! – vegan te eten. Een top initiatief als je het ons vraagt en ook wij doen mee aan Veganuary.

Voor veel mensen is vegan eten nog knap lastig. Ook bij ons gaat het niet altijd van een leien dakje (zoals je in onze vegan challenge leest). Met onze tips proberen we het je daarom iets gemakkelijker te maken.

Deze keer: de lekkerste vegan snacks (die overigens ook héérlijk zijn voor niet-vegans!).

De lekkerste vegan snacks (voor Veganuary!)

Van gezonde snacks tot koekjes voor bij je theemoment: deze vegan snacks bewijzen dat het allemaal kan!

1. Vegan guacamole met tortillachips

Als guacamole-lover kan je opgelucht ademhalen, want die is meestal gewoon hartstikke vegan! Net als de maïschips die er vaak bij wordt geserveerd. Extra plusplunt: een kom nacho’s met guacamole en tomatensalsa is ook erg geliefd bij niet-vegans.

Lees ook: Dit is waarom je elke dag een avocado zou moeten eten

2. Vegan koekjes als zoete snack

Ook als veganist hoeft je theemoment helemaal niet saai te zijn. Zo zijn Oreo’s, LU robuuste koeken en Verkade Nizza allemaal plantaardig. Maar er zijn meer koekjes te vinden in de supermarkt die geen enkel dierlijk ingrediënt bevatten.

De echte keukenprins(ess)en kunnen ook zelf aan de slag gaan door vegan koekjes te bakken. Zelf zijn we gek op het recept voor vegan havermoutkoekjes met pecan en kokos.

3. Bananenbrood

Bananenbrood is iets waar we op de redactie maar niet genoeg van kunnen krijgen. Als ontbijt, als 10-uurtje, als 4-uurtje of als toetje: eigenlijk smaakt een goede plak bananenbrood ons altijd wel. Hier vind je trouwens ons ultieme recept voor vegan bananenbrood.

4. Popcorn met pindakaas, pure chocolade en pretzels

Bedrock’s Lisanne is gek op chocolade en popcorn. Daarmee verzint ze de beste combinaties. Zoals popcorn met pindakaas, pure chocolade en pretzel. Dit maak je door popcorn te poppen en in de tussentijd de pure chocolade en pindakaas te smelten. Dit mengsel schep je door de popcorn. Je topt het af met wat verkruimelde zouten sticks en klaar is Kees.

5. Edamame

Edamame – of sojaboontjes – zijn een gezonde en snelle vegan snack. Je koopt ze meestal ingevroren (bijvoorbeeld bij Aziatische supermarkten) waardoor je een handig voorraadje in je vriezer kan aanleggen.

Tip: Easy vegan springrolls met mango en edamame

Als je zin hebt om te snacken hoef je dan enkel een handje edamamepeultjes te ontdooien in de magnetron en te serveren met wat zeezout. Zo lekker!

6. Noten

Een handje noten past perfect binnen een gezond dieet vanwege van de gezonde vetten, vitaminen en mineralen. Een gezonde snack dus, én nog eens helemaal vegan. Twee vliegen in één klap.

7. Groentjes met hummus of andere dips

Rauwe groenten als snack: wij zijn er dol op. Denk bijvoorbeeld aan aan wortels, komkommerreepjes, babymaïs of cherrytomaatjes. Deze zijn al lekker van zichzelf, maar nóg lekkerder wordt’t met een lekkere dip. Hummus is inmiddels een classic, maar ook notenpasta’s, olijventapenade, baba ganoush, vegan pesto of tahini zijn heerlijk.

Zo zie je maar dat Veganuary heus geen lastige opgave hoeft te zijn!

Meer vegan love

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️