Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 21 mei 2019
Leestijd: 3 minuten

Eindelijk: er is nu ook een diervriendelijk schoenenmerk voor mannen

Bij vegan mode denk je misschien aan tassen, schoenen en jurken van natuurlijke materialen. We zwijmelen graag even weg bij die gedachten. Er bestaan al een hoop diervriendelijke en duurzame modemerken, maar vooral gefocust op vrouwen. Maar wat als je er als man ook graag duurzaam en verantwoord bijloopt?

Toen Matthijs Berg (27) op zoek was naar nette schoenen, diervriendelijke welteverstaan, kwam hij al snel tot de conclusie dat er voor mannen maar alternatieven zijn. De hippe Veja’s zijn inmiddels niet te missen, de witte sneaker van vegan leer zie je steeds vaker gedragen worden. Maar voor een nette, vegan schoen was maar weinig aanbod. Tijd om het heft in eigen handen te nemen, vond Matthijs.

De vegan schoen voor mannen

Zo gezegd, zo gedaan. Begin vorig jaar blies hij leven in het vegan schoenenmerk Gentleberg. “Dat je niets kan veranderen, betekent niet dat je niets moet doen,” vertelt Matthijs wijs. Gaandeweg vroeg hij hulp van schoendesign experts Hyphen United.

Dit vind je vast ook interessant: Met deze tips loop je er deze zomer fashionably vegan bij

Diervriendelijke mode is alles behalve suf en dat brengt Gentleberg nu ook onder de aandacht bij mannen. Er is natuurlijk nog wel een lange weg te gaan, maar het is in elk geval een stap in de goede richting.

Supporten via kickstarter

Wat kunnen mannen dan verwachten van deze vegan schoen? De schoenen zijn gemaakt van microfibers en er is een speciale rubberen zool voor ontworpen. Het idee is in elk geval dat de schoenen ‘net’ zijn en passen onder een pak. De schoenencollectie begint klein met 3 modellen, in elk geval in de kleuren suède bruin (onze favoriet!) en in nog 3 andere kleuren.

Je kan de schoenen alvast bestellen voor €129,- op het crowdfundingsplatform Kickstarter in de voorverkoop. Zoals gewoonlijk op het platform, ontvang je de schoenen zo’n 2 maanden later en worden ze thuisbezorgd. Om te kunnen ‘kickstarten‘ met Gentleberg zal er €25.000 opgehaald moeten worden. We hopen in elk geval heel erg dat Matthijs doorkan met dit mooie project!

Leuk detail: op verschillende plekken op de schoen zitten Amsterdamse kruisjes verwerkt.

Luister nu ook naar Bedrock

Ben je – net als wij – op zoek naar geluk en probeer je je quarterlifecrisis zonder al te veel kleedscheuren door te komen? Dan is onze podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de eerste aflevering expert en gelukspsycholoog Josje Smeets.

Spoiler: ze vertelt waar geluk allemaal mee samenhangt en wat je vooral wel en níét wilt doen. Luister je mee?

Tip: Luister en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken (en ontvang gratis het Grote Vegan Kookboek!)

Reageer op artikel:
Eindelijk: er is nu ook een diervriendelijk schoenenmerk voor mannen
Sluiten