Rosa Bertram
Rosa Bertram Voeding 18 aug 2020
Leestijd: 1 minuut

Recept: een plantaardige plaattaart met pompoen, rucola en rode ui

Deze 100 vegan plaattaart is een feestje op de eettafel! De pompoen, rucola en rode ui zijn een smaakvolle en kleurrijke combinatie. Lekker én milieu- en diervriendelijk, want de taart is dus 100 procent plantaardig. Wat wil je nog meer?

We delen het recept van het plantaardige platform zokanhetook.nu.

Plantaardige plaattaart met pompoen, rucola en rode ui

Dit heb je nodig:

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 g kikkererwten uit blik
  • 100 g kikkererwtenmeel
  • 25 g rucola
  • 100 ml water
  • 2 rode uien
  • ½ flespompoen
  • 2 tl ras-el-hanoutkruiden

Ook lekker: Zomers ontbijtrecept: vegan smoothiebowl met mango, limoen en munt

Bron: Zokanhetook

Bereidingswijze

  1. Laat de kikkererwten uit blik uitlekken, spoel ze af onder de stromende kraan en laat uitlekken. Doe 2/3 van de uitgelekte kikkererwten in een keukenmachine samen met de helft van het water en maal tot een gladde puree. Voeg het kikkererwtenmeel toe, breng op smaak met zout en peper en mix tot een stevig beslag.
  2. Verdeel het kikkererwtendeeg over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Verwijder de schil van de flespompoen en snijd de flespompoen in zo dun mogelijke plakken. Verwijder de schil van de rode uien en snijd de rode ui in dunne ringen. Doe de overgebleven kikkererwten samen met de ras-el-hanourkruiden en een scheutje zonnebloemolie in een kom en hussel door elkaar.
  4. Haal de kikkererwtenbodem uit de oven en verdeel hier de plakjes flespompoen en ui over, gevolgd door de kikkererwten. Bak de plaattaart nog 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Haal de plaattaart uit de oven en garneer met rucola.

En genieten maar!

Meer vegan gerechten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Recept: een plantaardige plaattaart met pompoen, rucola en rode ui
Sluiten