Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Better World 30 apr 2018

Ook Domino’s gaat nu vegan pizza bezorgen (vanaf vandaag al te bestellen!)

Waren we een paar weken geleden nog helemaal hyped over het nieuws dat New York Pizza met een plantaardige pizza op de proppen kwam; nu gaat het al helemáál in een stroomverstelling. Ook Domino’s gaat namelijk vegan pizza bezorgen, maakte de Nederlandse Vereniging voor Veganisme vorige week bekend. En hij is vanaf vandaag al verkrijgbaar – in Nederland én België. Waren we een paar weken geleden nog helemaal hyped over het nieuws dat New York Pizza met een plantaardige pizza op de proppen kwam; nu gaat het al helemáál in een stroomverstelling. Ook Domino’s gaat namelijk vegan pizza bezorgen, maakte de Nederlandse Vereniging voor Veganisme vorige week bekend. En hij is vanaf vandaag al verkrijgbaar – in Nederland én België.

Waarschijnlijk vooral een kwestie van concurrentie tussen de bezorgdiensten, maar wij zijn er alleen maar blij mee. Er zijn maar liefst drie soorten vegan pizza verkrijgbaar: je kunt kiezen voor Vegan Margaritha, Vegan BBQ en Spicy Vegan.

Dit vind je vast ook leuk: Voor alle pizzaliefhebbers (en wie is dat niet?): New York Pizza komt met vegan pizza’s.

Zelf vegan pizza samenstellen

Daarnaast is er de mogelijkheid om je eigen pizza samen te stellen. Het deeg, waar eerder nog melk in zat, is nu namelijk voor elke pizza vegan gemaakt – ja, ook voor de niet-veganistische varianten. De plantaardige mozzarella kun je dan toevoegen aan je pizza met ingrediënten naar keuze (vooral groenten, maar ze hebben ook vegan pesto).

Hiermee zal Domino’s waarschijnlijk de eerste verse bezorgpizza’s ter wereld hebben met een vegan keurmerk; New York Pizza heeft dat nog niet, ondanks dat zij dus ook twee soorten vegan pizza hebben.

Is de vegan-revolutie dan nu écht begonnen?

Meer lezen over vegan eten?

Alles weten over veganisme? Lees onze guide naar een veganistische levensstijl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Ook Domino’s gaat nu vegan pizza bezorgen (vanaf vandaag al te bestellen!)
Sluiten