Rosa Bertram
Rosa Bertram Better World 7 feb 2019

Magnum komt nu ook met vegan ijssmaken (inclusief classic en almond)

Dat veganistisch eten steeds toegankelijker en populairder wordt, blijkt wel. Waar zo’n 20 jaar geleden nog 16.000 veganisten in Nederland te vinden waren, zijn dat er inmiddels 110.000. Nu komt misschien wel het bekendste ijsmerk ook met vegan varianten. De welbekende Magnum komt straks in twee vegan smaken. Wie zegt dat plant based eten altijd gezond moet zijn?

‘Never change a winning concept,’ luidt het gezegde. Dus komt de ijsgigant niet met een geheel nieuwe ijssmaak (te veel verandering is eng) dus zijn de bekende classic en almond vanaf maart ook in een vegan variant verkrijgbaar. De plantaardige ijssmaken liggen vanaf dan gewoon in het vriesvak bij de Appie.

Goed nieuws! Er is een nieuwe vegan boter (gemaakt van aquafaba)

Wat zit er dán in het romige ijsje?

Veganistisch en Magnum zijn niet per se twee woorden die logischerwijs samen gaan in één zin. Je kan je vast nog herinneren hoe altijd werd gezegd dat een Magnum ‘gelijk stond aan een pakje boter’ (overigens zitten er in een Magnum van 85 gram 258 calorieën en in een pakje roomboter van 100 gram bijna 740 calorieën).

Toch is de nieuwe Magnum helemaal zuivelvrij. Het is gemaakt van erwteneiwit waardoor het ijsje toch aan zijn romige textuur komt. De Belgische chocolademaker Callebaut ontfermde zich over het knapperige laagje plantaardige chocola.

Vegan is trending

Magnum is niet de eerste ijsgigant die met een plantaardige versie komt, Ben & Jerry’s kwam al eerder met plantaardige ijssmaken. Ook Solero heeft straks een vegan variant. Unilever wilt hiermee niet alleen veganisten aanspreken, maar alle millennials. Alpro kwam vorig jaar ook met plantaardige smaken en in Portugal kan je nu zelfs bij de Ikea terecht voor een plantaardig softijsje.

Hype of niet, zo eet iedereen toch een stukje bewuster!

Meer over veganisme?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Magnum komt nu ook met vegan ijssmaken (inclusief classic en almond)
Sluiten