Rosa Bertram
Rosa Bertram Nieuws 19 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

In deze Amsterdamse winkel koop je vegan kaasfondue en andere vegan kazen

Kaasfonduen en plantaardig eten? Die twee gingen tot voor kort niet bepaald goed samen. Hier en daar konden we in restaurants al vegan kaasfonduen, maar nu wordt het ons wel heel makkelijk gemaakt. Bij Willicroft in Amsterdam koop je sinds deze maand heuse vegan kaasfondue en andere lekkere, plantaardige kaasjes.

De winkel van plantbased start-up Willicroft in hartje Amsterdam is volledig gewijd aan vegan kazen.

Vegan kaasfondue

Groenten, knapperige stokbroodjes of ander lekkers dopen in een romig borrelend potje van kaas. Het is de droom van menig kaasliefhebber. Helemaal wanneer het kouder wordt en kerst in aantocht is, wordt het steeds verleidelijker om een gezellig kaasfondue-avondje te organiseren.

Helaas vallen dit soort avondjes vaak weg als je een plantbased dieet volgt, of dat nu is vanwege de impact op het milieu, je gezondheid of het dierenwelzijn.

Maar niet als het aan de innovatieve start-up Willicroft ligt. In december lanceerde het plantbased kaasmerk al twee vegan kazen in de supermarkt: This Is Not Cheese Fondue en This Is Not Cheese Sauce. Maar daarvoor loop je nu ook hun vegan kazenwinkel binnen aan de Spiegelgracht. Daar worden de kazen in traditionele setting verkocht.

Lees ook: 5 x de beste vegan kaas: kaas zonder koemelk bestaat

Willicroft vegan kazen

In de winkel worden deze 3 producten verkocht: This Is Not Cheese Fondue (€8,25), This Is Not Cheese (€4,99) en This Is Not Truffle Sauce (€6,75) of ga voor een volledige vegan kaasfondue set inclusief lokaal gebakken brood en wijn.

Wat zit erin?

De plantaardige kaas heeft net als gewone kaas een rijke, volle en romige smaak. Hoe het daaraan komt? Het is gemaakt van noten, wat ook de nodige gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Denk aan goede enkel- en meervoudig onverzadigde verzuren.

Daarmee is het ook nog eens gezonder én voedzamer dan kaas gemaakt van zuivel. Daarnaast stoot het ook 2,5 keer minder co2 uit dan kaasfondue op basis van zuivel.

Daar fietsen wij graag een blokje voor om!

Adres van De plantaardige kaaswinkel van Willicroft
Spiegelgracht 30
1017 JS, Amsterdam
De winkel is geopend op vrijdag (11.00u-19.00u), zaterdag (11.00u-19.00u) en zondag (12.00u-18.00u).

Meer vegan inspiratie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
In deze Amsterdamse winkel koop je vegan kaasfondue en andere vegan kazen
Sluiten