Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 24 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Good News: je kunt nu een Vegan Junk Food Bar openen in het buitenland

Goed nieuws horen we maar al te graag. In een wereld waarin we zwemmen in het plastic en bijna identiteitsloos zijn zonder social media, kunnen we een flinke dosis goede daden en nieuwtjes goed gebruiken. Er gaat namelijk ook een hele hoop góed. Daarom trappen we de week graag af met goed nieuws. Vandaag: de populaire Vegan Junk Food Bar opent straks ook haar deuren in het buitenland.

In Nederland is de plantaardige fast food-keten al een aantal jaar een ware hotspot voor vegan én niet-vegans. Want wie zegt dat plantaardig eten enkel gezond is? Wie bij de Vegan Junk Food Bar is langs geweest in elk geval niet (meer).

Nu is er extra goed nieuws voor de reizigers onder ons: de Vegan Junk Food Bar goes world wide. 

Vegan Junk Good Bar naar het buitenland

Nu is dat wat enthousiast gepromoot, want natuurlijk opent de vegan restaurantketen niet ineens in élk land. Maar grote stappen – of in elk geval plannen – maken ze wel. En dat is goed nieuws, want de vegan vibe verspreiden we maar al te graag: zoveel en ver mogelijk!

Lees ook: Het is bewezen: met dit dieet kunnen alle 10 miljard mensen duurzaam én gezond eten in 2050

Door het openen van dit soort niet-traditionele restaurants, kan op een toegankelijke manier worden laten zien dat je heerlijk kan eten als vegan, zonder alleen op blaatjes sta te moeten kauwen. Want zeg nou zelf: de loaded kapsalon, ‘zalm’ en de Royal Beastie Shawarma, gun je toch iedereen ter wereld?

Om met die missie verder te gaan, is de Vegan Junk Food Bar sinds vorige week ook beschikbaar voor franchising. Het bedrijf wil internationaal uitbreiden om hun missie verder te realiseren: een wereldwijde #vegantakeover. We like!

Ook lezen: Tip! De Vegan Junk Food Bar (nee, een plantaardig dieet hoeft niet altijd gezond te zijn)

Waar zijn ze naar op zoek?

Praktisch gezien betekent dit dat andere ondernemers een Vegan Junk Food Bar ergens anders ter wereld kunnen openen. Maar, daarvoor zijn de eigenaren wel op zoek naar niet zomaar iemand. “We zoeken gekwalificeerde, goed gekapitaliseerde foodservice-franchisenemers met meerdere units en goede praktijkervaring in het foodservice-segment, om het merk internationaal uit te kunnen rollen.” Some serious vegan business dus.

Ook moet je kunnen aantonen dat je eerder successen hebt behaald in de horeca en moet je ook de ambitie hebben om de komende jaren minimaal 10 tot 100 (!) nieuwe Vegan Junk Food Bar-winkels te ontwikkelen. En natuurlijk ook: een passie voor veganisme en plant based eten.

Enthousiast geworden? Je kunt je hier inschrijven via het aanmeldformulier.

Er zijn overigens al 4 Vegan Junk Food Bar-restaurants in Amsterdam en één in Rotterdam en later dit jaar opent er een vestiging in Barcelona.

Meer vegan vibes

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken (en ontvang gratis het Grote Vegan Kookboek!)

Reageer op artikel:
Good News: je kunt nu een Vegan Junk Food Bar openen in het buitenland
Sluiten