Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Welzijn 16 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Bij Black & White KAFE in Breda kun je yoga doen én vegan lunchen

Bij Bedrock zijn we naast een bewust leven ook bezig met een gelukkig leven. En daar hoort volgens ons ook genieten van lekker eten, drinken en samenzijn bij. Daarom delen we regelmatig de fijnste hotspots, met een Bedrock-randje. Maak bijvoorbeeld kennis met Black & White KAFE, de eerste vegan lunchroom in Breda. In de Randstad schieten de vegan hotspots als biologische bonenburgers uit de grond (deze vegan ontbijt-plekjes in Amsterdam al gezien?) en we zijn blij om te zien dat je ook in andere grote én kleinere steden steeds gemakkelijk terecht kan voor een heerlijke plantaardige maaltijd.

Breda had tot voor kort nog geen echte vegan lunchroom, maar daar is deze maand ook verandering in gekomen.

vegan hotspot Black & White KAFE 2

Vegan lunchen bij Black & White KAFE

Maak kennis met Black & White KAFE! De hotspot serveert verse en gezonde lunches, van broodjes (met bijvoorbeeld ‘zonder kip’ kerriesalade) tot bowls (waaronder een sushibowl), soepen en de bekende Dutch Weed Burger. De chef heeft gewerkt bij onder andere de Librije, dus je kan zeker kwaliteit verwachten.

Mocht je in plaats daarvan meer zin hebben in een eerlijke koffie, dan kun je die combineren met koekjes en taarten die glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers zijn.

vegan hotspot Black & White KAFE 3
vegan hotspot Black & White KAFE 4

Het KAFE is opgezet door Marcel en Babs Wille, die duidelijk een passie hebben voor gezond en bewust leven: ze zijn namelijk ook eigenaren van zowel Black & White Sportsclub als YogaSchool Breda. Na je yogales even een (weliswaar gezonde) burger wegwerken? Kan prima. Bij het samenstellen van het menu is dan ook rekening gehouden met voedingswaarden, en sommige theeën hebben bijvoorbeeld extra werkingen.

vegan hotspot Black & White KAFE 5
vegan hotspot Black & White KAFE 6

Flexwerken aan lange tafels

Het interieur van de zaak is bovendien prachtig ruim en licht – “Balinese meubels gecombineerd met een industriële inrichting”, noemen ze het zelf. Dat maakt deze plek niet alleen een sfeervolle lunchplek, maar ook een goede hotspot voor een middagje buiten de deur werken.  Voor die gelegenheid zijn er zelfs vergaderruimtes. Maar goed, je kan natuurlijk ook gewoon in de CityGarden gaan zitten.

Dus eh, op naar Brabant!

Het adres van Black & White KAFE in Breda

Takkebijsters 72
4817 BL Breda

Afbeeldingen via Black & White KAFE

Meer vegan hotspots

Wil je op de hoogte blijven van meer duurzame en gezonde updates? Schrijf je in voor de Bedrock Weekly!

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Bij Black & White KAFE in Breda kun je yoga doen én vegan lunchen
Sluiten