Dit té lekkere vegan toetje maak je zo zelf: een frozen yoghurtreep van kokosyoghurt

Soms heb je van die dagen dat je trek hebt in een lekkere, zoete snack, óók in de winter (let’s be honest). Maar helaas is elke dag taart of gevulde koeken eten een beetje te veel van het goede. En dan is deze vegan frozen yoghurtreep met kokosyoghurt de ultieme uitkomst. Gezond, vullend én barstensvol vitamines en mineralen. 

Dit heb je nodig voor het homemade vegan dessert:

Ingrediënten voor 2 repen:

  • 1 eetlepel chiazaad
  • 40 gram rauwe amandelen
  • 40 gram rauwe walnoten
  • 50 gram ontpitte dadels
  • 1,5 eetlepel havermout
  • 400 ml kokosyoghurt (bijv. Coco Greek Style van Abbot Kinney’s)
  • 1⁄4 theelepel kaneel
  • 1⁄2 eetlepel lijnzaad
  • Snufje zeezout

Om het af te maken

  • 5 frambozen, gehalveerd
  • 2 aardbeien, dun gesneden
  • Handje zwarte bessen
  • 1⁄4 banaan, dun gesneden

En wat ook nog eens super fijn is: je hebt de repen in een mum van tijd gemaakt! Let wel; ze moeten nog zo’n 2 uur (of een nachtje) in de vriezer hard worden. Je maakt de yoghurtrepen met kokosyoghurt, waardoor ze helemaal vegan zijn. In dit recept gebruiken we de nieuwe Coco Greek Style plantaardige yoghurt van Abbot Kinney’s.

Luister ook: Bedrock Talks: de nieuwe podcast over voedingstrends en voeding als medicijn staat nú online

Abbot Kinney's

Zo maak je de frozen yoghurtrepen

Bekleed een kleine bakplaat of 2 ovenschalen met bakpapier.

Meng de Coco Greek Style yoghurt en chiazaadjes totdat het goed is gemengd. Zet opzij.

Doe de amandelen in de keukenmachine en pureer voor 3 seconden, voeg daarna de walnoten toe en pureer opnieuw 3 seconden. Voeg de dadels toe en pureer voor ca. 10 seconden.

Verhit een droge koekenpan op laag tot middelhoog vuur, en voeg havermout, kaneel en zout toe. Bak al roerend 3 minuten.

Voeg het lijnzaad, noten en dadelmengsel uit de keukenmachine toe en bak het geheel al roerend goudbruin. Nu heb je een overheerlijk kruimeldeeg!

Ook lekker: zelf cashewyoghurt maken (met gegrilde kersen & pistache)

Giet en verdeel de Coco Greek Style yoghurt in de met bakpapier bedekte ovenschalen en verspreid het dun over de schaal. De laag moet zo’n 0,5 – 0,8 cm dik zijn. Maak het geheel af met fruit en het kruimeldeeg.

Bedek de ovenschalen met aluminiumfolie. Plaats in de vriezer voor 2 uur, of de hele nacht, totdat de repen volledig zijn bevroren.

Snijd de repen in stukken naar wens. Serveer meteen, en bewaar de repen in de vriezer in een luchtdichte bak of zak.

Dit artikel verscheen eerder op ons culinaire zusje Culy

Meer vegan inspiratie

Het is tijd voor een nieuwsbrief die je verder brengt (+ ontvang een mindful kleurplaat)

Schrijf je in en ontvang gratis de Bedrock kleurplaat!

Reageer op artikel:
Dit té lekkere vegan toetje maak je zo zelf: een frozen yoghurtreep van kokosyoghurt
Sluiten