Maaike Kooijman
Maaike Kooijman | LinkedIn Body 30 mrt 2018

Hier vind je de beste vegan foodfilmpjes van Facebook

Vier uur 's middags. Je bent al sinds een uur of negen op kantoor en hebt eigenlijk geen zin meer om nóg anderhalf uur te werken. Waar je wel zin in hebt, is eten. Heel. Veel. Eten.

En omdat je daar nu eenmaal nog even op moet wachten, kijk je tientallen korte receptvideo’s achter elkaar op Facebook. Niet omdat je van plan bent die recepten ook daadwerkelijk te gaan maken, maar vooral omdat het heel bevredigend is om te kijken hoe mensen chocoladebeslag mixen of pancakes bakken.

Klinkt herkenbaar? Jup, voor ons ook. Facebook staat tegenwoordig vol snelle video’s van bijvoorbeeld Tasty, waarin mensen in een minuut of twee een recept voordoen. Klein probleempje: in veel van die video’s gebruiken ze graag vlees. En dat mag natuurlijk, maar het is niet altijd even fijn om naar te kijken als je geen of minder vlees eet. Daarom presenteren we onze favoriete Facebookpagina’s met vegan foodfilmpjes. Graag gedaan – en sorry voor de tijd die het je gaat kosten.

So Vegan

De video’s van So Vegan leren je in ongeveer een minuut hoe je vegan gehaktballen maakt, pindakaas-chocoladecupcakes  of toch carrot cake donuts. Alle ingrediënten zijn heel toegankelijk, en er is een goede mix tussen gezonde en minder gezonde recepten. Wil je de recepten uitgeschreven hebben, dan kun je overigens ook hun blog bezoeken.

BOSH!

SIMPLE RECIPES. AMAZING FOOD. ALL PLANTS. Dat is het motto van BOSH, en die hoofdletters hebben ze ook meer dan verdiend. Op de Facebookpagina van BOSH vind je korte video’s met recepten voor bijvoorbeeld spare ribs van paddenstoelen, ‘camemBOSH’ en misschien wel de meest extravagante vegan milkshake die je ooit gezien hebt. Het leuke is dat al die recepten worden gecreëerd door twee stoeren mannen die volgens de vooroordelen niet meteen geassocieerd zouden worden met veganisme. Wij zijn fan! Alle video’s vind je ook op hun YouTube-kanaal én Instagram.

Vegan Richa

Fan van Indiaas eten? Dan móet je Vegan Richa volgen. In haar video’s showt ze de lekkerste curry’s met zelfs bijvoorbeeld paneer van tofu. Maar ze kookt en bakt ook een heleboel andere dingen, zoals zoete aardappel-repen en appeltaart. Ze publiceert bijna elke dag een nieuwe video.

Hot for food

De Canadese Lauren Toyota is één van de nuchterste veganisten die ik ooit ben tegengekomen op het internet. Ze heeft een blog, YouTube-kanaal en sinds kort ook een kookboek, en uiteraard zit ze ook op Facebook. Op haar pagina zie je bijvoorbeeld hoe ze geweldige double chocolate cookies maakt, maar ook verschillende ontbijtrecepten en bijvoorbeeld vegan pad thai komen aan bod. Met haar recepten wil ze de vooroordelen over hoe het is om vegan te zijn verwerpen, en dat lukt prima. Geloof ons, haar eten is geweldig.

Dit vind je vast ook leuk: De ultieme gids voor de (toekomstige) veganist: all you need to know over plantaardig eten.

 

Sweet Peas & Saffron

Blogger Denise maakt video’s van allerlei geweldige plantaardige recepten, maar het leukste aan haar pagina is dat die heel veel inspiratie biedt voor als je fan bent van meal prepping (zoals wij). Ze heeft tientallen recepten voor zowel lunches als diners die je van tevoren kunt maken – en natuurlijk kun je zo’n diner ook prima gewoon als lunch eten. Haar recepten zijn over het algemeen ook nog eens heel goed voor je gezonde eetpatroon.

The Stingy Vegan

Nee, het houdt (gelukkig) nog niet op. The Stingy Vegan maakt (video’s overcheap vegan eats, die een stukje origineler zijn dan de meeste recepten die je op andere pagina’s in dit rijtje vindt. Wat dacht je van gefrituurde artisjokken, nachopizza’s of een vegan Spaanse tortilla? Toegegeven, she had us at ‘gefrituurd’. Ook zij heeft overigens een blog.

Tasty Vegetarian

Oké, de video’s van Tasty Vegetarian zijn lang niet allemaal plantaardig, maar ze delen wel regelmatig vegan  foodfilmpjes. Denk aan lunch-mealpreps, uitgebreide zondagontbijtjes en heerlijke curry’s. En weet je, soms is het ook gewoon heel fijn om te kijken naar smeltende niet-vegan kaas.

Cilantro & Citronella

Tot slot: Cilantro & Citronella, met vegan recipes from around the world. Zelfde concept als de rest van dit rijtje, maar daarom niet minder het volgen waard – integendeel.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Hier vind je de beste vegan foodfilmpjes van Facebook
Sluiten