Kiara Louis
Kiara Louis Better World 6 mei 2018

Dit zijn de leukste vega(n) foodfestivals deze zomer

Nu de zomer eindelijk aanbreekt, is er niets fijners dan naar een festival gaan of ergens lekker een hapje eten. En een combinatie van die twee is dus al helemaal perfect! En dat kan ook prima als vegetarisch eet. Daarom delen we de leukste vega(n) foodfestivals van deze zomer. vegan festival

Vegan Food Festival Amsterdam

Op 7 juli vindt hét vegan festival van de maand plaats in onze mooie hoofdstad. Het Vegan Food Festival Amsterdam belooft meer dan 40 standjes waar je de lekkerste vegan snacks kunt halen. Maar het draait niet alleen om lekker eten: er vinden ook lezingen plaats over de plantaardige lifestyle. De toegang is helemaal gratis, dus je kunt gewoon al je geld uitgeven aan heerlijk eten.

Vegan & Yoga Festival Nijmegen

Bewust eten en bewust leven gaan vaak hand in hand, en dat weten de initiatiefnemers van dit vegan festival ook. Het Nijmegen Yoga and Vegan Food Fest wordt voor de eerste keer georganiseerd, en het programma belooft veel goeds. Zo zijn er verschillende yogaworkshops te volgen en kun je heel lekkere vegan snacks eten. Voor de mensen die compleet rauw eten, of dit een keer willen proberen, is er ook genoeg raw food. Op 30 september kunnen alle yogaliefhebbers hier terecht.

Dit vind je vast ook leuk: Hier eet je de lekkerste vegan taart in Amsterdam.

 

The Green Shift (Groningen)

Dat vegan foodfestivals zich ook buiten de Randstad begeven, bewijst dit toffe festival wel. De initiatiefnemers vertellen: ‘We willen Groningen laten zien hoe makkelijk het anders kan. Hoe simpel het groener kan.’ Dit laten ze zien door middel van interessante lezingen en de fijnste vegan snacks (vegan bonbons, anyone?)  Ook kun je er dier- en milieuvriendelijke schoenen en zeepjes kopen. Zondag 13 mei gaat Groningen wat groener, in de Puddingfabriek om precies te zijn.

Rotterdam Vegan Food & Drink Festival

Ook het mooie Rotterdam kan niet achterblijven op vegan gebied. Daarom is er in het laatste weekend van mei (de 26e en 27e) een heel tof vegan festival georganiseerd, vlakbij Rotterdam Centraal. Je kunt hierbij denken aan vegan foodtrucks, maar ook heerlijke craftbiertjes en natuurwijnen waarvan je kunt genieten terwijl je naar een leuk optreden luistert. Elke keuken is vertegenwoordigd, dus er is voor ieder wat wils.

Vegan Summer Fest 2018

Het is net even over de grens, maar dat stukje rijden is het Vegan Summer Fest in Gent écht wel waard. Behalve dat Gent gewoon een hele leuke stad is, vind je bij dit festival alles wat je wilt als vega. Dit is één van de grootste vegan foodfestivals van heel de Benelux. Er zijn allerlei gezellige foodtrucks te vinden, zowel buiten als binnen. Wat het weer dus ook wordt, je hebt sowieso een leuke dag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Dit zijn de leukste vega(n) foodfestivals deze zomer
Sluiten