Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Welzijn 16 jul 2018
Leestijd: 3 minuten

Yes! Dit is de vega(n) food line-up voor Lowlands 2018

Wij kijken er elk jaar weer naar uit: Lowlands. Want naast een geweldige line-up waar we blij van worden, kan je op het festival ook heerlijk vega én vegan eten! Daar werden wij nieuwsgierig – en oké, vooral hongerig – van. Dit is de vega(n) food line-up voor Lowlands 2018. We belden met Hans Kuipers, die de catering voor Lowlands regelt, en vroegen hem naar de vega(n) foodtrucks die het festival dit jaar komen sieren.

Vega(n) festival food is een trend

Want dat veganistisch eten steeds meer publiek aan het winnen is, is ook de crew van Lowlands niet ontgaan. Inspelend op de trend is er dit jaar een groot aanbod aan vega en vegan eten te vinden.

Eten van de toekomst bij Brasserie 2050

Volledig nieuw op Lowlands is allereerst Brasserie 2050. Een nieuw restaurant-concept dat in het teken staat van het wereldvoedselvraagstuk: hoe voeden we in het jaar 2050 10 miljoen mensen? In de brasserie serveren ze gerechten (al dan niet vega(n)) die ze maken van toekomstbestendige ingrediënten, zoals zeewierkaviaar, planktonboter en onkruid. Ja, dat lees je allemaal goed.

De gerechten zijn niet alleen bedoeld om van te genieten, maar ook om de Lowlands-ganger aan het denken te zetten. “Ik moet zeggen dat de gerechten echt spectaculair zijn en zou iedereen willen aanraden hier wat te gaan eten,” aldus Hans.

BBQ-veggies bij Smokey Goodness

De bbq-foodtruck die normaal gesproken veel vleesgerechten van de bbq maakt, presenteert op Lowlands ook veel veggies en vegan food. Zo eet je bij Smokey Goodness o.a. een hele pompoen die rechtstreeks van de barbecue komt. Vitamin boost!

Veggie en vegan powerfood bij Puzzels

Heb je een lactose-, noten- of glutenallergie, dan zit je bij zowel Feeders als Puzzels goed. Bij Puzzels ga je langs voor je dosis ‘unexpected powerfood’ zoals ze het zelf zo lekker verwoorden. Denk: veggie burgers, vega(n) wraps met falafel, zoeteaardappelfrietjes, vegan pulled purk…

Lactose-, noten- en glutenvrij bij Vrij Voedsel

Voor de vijfde jaar op rij eet je bij Vrij Voedsel ‘vol van smaak en vrij van alles’. Dat klinkt interessant en ik kan je vertellen: dat is het ook. Je eet er onder andere tortilla’s van de grill met pecorino en spinazie, groentechips met salsa, en cheesecake. Allergievrij, biologisch en niet te vergeten: errug lekker, ook als je geen allergieën hebt.

Dit vind je misschien ook leuk: 5 x het lekkerste vegan ijs voor het warme weer

Yotam Ottolenghi dishes bij De Vliegeraar

Gek op de gerechten van Yotam Ottolenghi? Dan moet je tijdens het lange Lowlands weekend even aankloppen bij De Vliegeraar. De foodtruck serveert eten dat is gebaseerd op zijn boek Plenty. Allemaal vegetarisch en vegan.

En nog veel meer…

Verder is er veel Indonesisch street food te vinden op Lowlands, zoals broodjes rendang, ayam pedis en babi ketjap. Ook in een vega variant.

Daarnaast eet je er Asian vegan food, kun je je tanden zetten in een vega bietenburger met feta en zijn er acai bowls op basis van fruit en appelsap te vinden. Wij weten in ieder geval waar we tussen de optredens door te vinden zijn…

Voordat je naar Lowlands gaat je tanden zetten in vegan snacks?

Toe aan een nieuwsbrief die je écht verder helpt? Meld je aan voor de Bedrock Weekly:

[mc4wp_form id=”238″]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Yes! Dit is de vega(n) food line-up voor Lowlands 2018
Sluiten