Gaat dit vegan fastfoodrestaurant McDonald’s van de kaart vegen?

Wij hopen van wel!

Slechts twee jaar geleden opende By Chloe als een klein restaurant in New York, maar inmiddels heeft de fastfoodketen al elf locaties in de Verenigde Staten. Maar het is niet zomaar fastfood wat er op de kaart staat: alles is geheel plantaardig en wordt gemaakt met lokale ingrediënten. Niet alleen een stuk lekkerder, maar ook beter voor jezelf én het milieu.

In de VS verkoopt het vegan fastfoodrestaurant al honderden burgers per dag, maar nu komt By Chloe ook naar Europa en het Midden-Oosten. Dit jaar nog wordt er een restaurant geopend in Covent Garden, Londen. Volgens Business Insider is er in totaal maar liefst 13 miljoen dollar gereserveerd voor de uitbreiding over de oceaan. En de Instagram-foto’s liegen er niet om: de gerechten van By Chloe doen niet onder voor ‘echt’ fastfood.  

Op de kaart vind je onder andere een guac burger, vegan mac ‘n cheese, verschillende salades en natuurlijk air baked patat. O ja, en zelfs ‘pupcakes’ voor je hond. Dat is nog eens iets anders dan kleffe broodjes met vette hamburgers. Naast vegans, kunnen ook mensen met een glutenallergie er goed terecht. You batter believe it! (aldus de neonletters aan de muur)

Hoewel nog niet duidelijk is naar welke steden het restaurant nog meer komt, hopen we natuurlijk heel erg dat Amsterdam ook in die lijst staat. De vegan restaurants schieten misschien als paddenstoelen uit de grond (ben jij al naar de Vegan Junkfood Bar geweest?), maar meer keuze is natuurlijk altijd fijn.

Kun jij ook niet wachten? Op de blog van By Chloe kun je alvast recepten vinden voor bijvoorbeeld aspergefriet en een regenboogpizza.

Meer Bedrock

Waarom een vegan lifestyle niet alleen voor hippies en activisten is.