Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Nutrition 16 aug 2018

Gaat dit vegan fastfoodrestaurant McDonald’s van de kaart vegen?

Slechts drie jaar geleden opende By Chloe als een klein restaurant in New York, maar inmiddels heeft de fastfoodketen al elf locaties in de Verenigde Staten én twee in Londen. Maar het is niet zomaar fastfood wat er op de kaart staat: alles is geheel plantaardig en wordt gemaakt met lokale ingrediënten. Niet alleen een stuk lekkerder, maar ook beter voor jezelf én het milieu. In de VS verkoopt het vegan fastfoodrestaurant al honderden burgers per dag, maar nu komt By Chloe ook naar Europa en het Midden-Oosten. Afgelopen jaar werden er bijvoorbeeld al twee restaurants geopend in Londen. En de Instagram-foto’s liegen er niet om: de gerechten van By Chloe doen niet onder voor ‘echt’ fastfood.  

Op de kaart vind je onder andere een guac burger, vegan mac ‘n cheese, verschillende salades en natuurlijk air baked patat. O ja, en zelfs ‘pupcakes’ voor je hond. Dat is nog eens iets anders dan kleffe broodjes met vette hamburgers. Naast vegans, kunnen ook mensen met een glutenallergie er goed terecht. You batter believe it! (aldus de neonletters aan de muur)

Hoewel nog niet duidelijk is naar welke steden het restaurant nog meer komt, hopen we natuurlijk heel erg dat Amsterdam ook in die lijst staat. De vegan restaurants schieten misschien als paddenstoelen uit de grond (ben jij al naar de Vegan Junkfood Bar geweest?), maar meer keuze is natuurlijk altijd fijn.

Kun jij ook niet wachten? Op de blog van By Chloe kun je alvast recepten vinden voor bijvoorbeeld aspergefriet en een regenboogpizza.

Meer lezen over vegan eten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Gaat dit vegan fastfoodrestaurant McDonald’s van de kaart vegen?
Sluiten