Los Angeles komt met de eerste vegan Fashion Week ooit

Goed nieuws horen we maar al te graag. In een wereld waarin we zwemmen in het plastic en bijna identiteitsloos zijn zonder social media, kunnen we een flinke dosis positieve nieuwtjes en daden goed gebruiken. Er gaat namelijk ook een hoop goed. Daarom roepen we Good News Monday in het leven. vandaag: in Los Angeles wordt de eerste vegan Fashion Week gehouden.

Kijk, met dit soort nieuws beginnen we onze dag een stuk liever. In de mode-wereld zagen we nog vaak bont, leer en andere dierlijke producten voorbij komen. Gelukkig wordt dit al een stuk minder en is het op de Fashion Week in Los Angeles inmiddels officieel verleden tijd.

De eerste vegan Fashion Week in LA

De gemeente van Los Angeles liet in september vorig jaar al weten dat ze helemaal zouden stoppen met de verkoop van bont. Maar dit jaar gaan ze nóg een stapje verder: L.A. is de eerste stad ooit die een Vegan Fashion Week organiseert. De eerste editie van deze vegan show is te zien vanaf 1 februari tot en met 4 februari.

A number of feminist writers maintain that identifying as a feminist is the strongest stand men can take in the struggle against sexism against women. #veganfashionweek #intersectionality #veganforeverything #thefutureoffashion

162 Likes, 3 Comments – VEGAN FASHION WEEK (@veganfashionweek) on Instagram: “A number of feminist writers maintain that identifying as a feminist is the strongest stand men can…”

Oprichtster wil inspireren

Emmanuelle Rienda, dierenactivist én oprichter van de eerste Vegan Fashion Week, legt uit waarom ze dit initiatief is gestart. “Ik wil gesprekken en debatten in de mode-industrie aanwakkeren door het onderwijzen, verheffen en verbinden van onze belangrijkste waarden: respect voor het menselijk leven, dierenrechten en het milieu. Daarnaast wil ik merken en ontwerpers die zich hier nadrukkelijk voor inzetten een podium geven.”

Dit zijn de 10 beste webshops voor duurzame mode

Het doel van deze Vegan Fashion Week is om in steden over de hele wereld waar ook de ‘gewone’ Fashion Weeks worden georganiseerd, te introduceren aan deze vegan variant. Meer informatie kun je vinden op de website van de Vegan Fashion Week.

Plantaardige lounge

En natuurlijk is er geen vegan modeshow zonder een plantaardige experience in de ‘vegan lounge‘. Naast de Fashion Show zonder leer of andere dierlijke producten, kunnen de bezoekers ook plantaardige hapjes, duurzame mode en schoonheidsbehandelingen én workshops verwachten. Dus ben je in de buurt? Dan is het zeker de moeite waard om langs te gaan!

Verder lezen over duurzame mode?

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Los Angeles komt met de eerste vegan Fashion Week ooit
Sluiten