Rosa Bertram
Rosa Bertram | LinkedIn Nutrition 3 januari 2020

Vegan Vrijdag: een overheerlijke recept voor Mexicaanse vegan fajita’s

Gezond en heerlijk eten, dat kan natuurlijk makkelijk samen. Maar soms is een beetje hulp bij het samenstellen van lekkere, milieuvriendelijke én gezonde gerechten, best welkom. Laat je daarom inspireren door deze plantaardige fajita bowl van het plantaardige platform Zo kan het ook. Wedden dat Veganuary zo een makkie wordt?

Een fajita is een klassiek Mexicaans gerecht en wordt vaak geserveerd met vlees, wat groenten en jalapeño’s in een wrap. Maar in deze plantaardige variant doen we het nét even anders. 

Recept voor vegan fajita’s

Met de plantaardige kipstukcjes, avocado en quinoa is dit kleurrijke gerecht een echte fiësta. Voor wie van pittig eten houdt: door het toevoegen van een (extra) jalapeño peper krijgt deze bowl lekker veel pit!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 gram quinoa
  • 1/2 bouillonblokje
  • 175 gram plantaardige vervanging van kip
  • 1/2 rode paprika, in reepjes
  • 1/2 gele paprika, in reepjes
  • 1/2 groene paprika, in reepjes
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1 kleine rode ui, in halve ringen
  • 1 avocado, in partjes
  • 2 partjes limoen
  • peterselie of koriander ter garnering
  • 1 jalapeño, in plakjes, optioneel
  • olie om in te bakken
  • zout en peper naar smaak

Voor de tomatensalsa

  • 2 tomaten, in blokjes
  • het sap van 1/2 limoen
  • 1/2 rode ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels peterselie of koriander, fijngesneden
  • snufje zout en peper

Ook lekker: Wist je dat deze producten ‘accidently vegan’ zijn?

Vegan fajita

Bereidingswijze

  1. Kook de quinoa met het bouillonblokje volgens de verpakking.
  2. Verhit wat olie in een pan, voeg de reepjes paprika, paprikapoeder, komijnpoeder, chilipoeder en wat zout toe en bak voor ongeveer 5 minuten.
  3. Bak in een andere koekenpan de plantaardige kipstukcjes met een snuf zout.
  4. Meng de ingrediënten voor de tomatensalsa.
  5. Verdeel de quinoa over 2 kommen en serveer met de gebakken paprika, kipstukcjes, tomatensalsa, rode ui, avocado, limoenpartjes, jalapeño en peterselie of koriander.

Wie zegt dat plantaardig eten saai is? Enjoy!

Meer vegan inspiratie?

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrocks Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Vegan Vrijdag: een overheerlijke recept voor Mexicaanse vegan fajita’s
Sluiten