Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Welzijn 15 aug 2018
Leestijd: 4 minuten

Vegan challenge update #2: wat eet een vegan?

Of ik me al opvallend beter voel of ineens een stralende huid heb? Niet perse. Of ik het lastig vind om me aan m’n vegan dieet te houden? Nee, ook dat niet per se. Sterker nog: ik vind het eigenlijk heel leuk. Ik probeer veel nieuwe dingen en recepten uit, omdat ik m’n ‘normale’ dingen even niet eet en praat er veel over, wat zowel m’n eigen ogen verder opent als de ogen van anderen.

Vegan challenge week 2

Na twee weken plantaardig eten moet ik toegeven dat het me eigenlijk enorm meevalt allemaal. Misschien moet de grote ‘goh, wat is dit toch moeilijk’-klap nog komen (zoals op Lowlands aankomend weekend), maar vooralsnog eet ik over het algemeen eigenlijk gewoon heel erg lekker! Dit is mijn tweede week van de vegan challenge.

Vegan ontbijt

Ik wil mezelf zeker geen keukenwonder roepen, maar als het op overnight oats aankomt, ben ik ondertussen wel een koningin. Hét recept? Easy peasy lemon squeezy: havermout mengen met voor de helft rijstemelk helft kokosyoghurt, snufje kaneel, lijnzaad en een banaan in plakjes. Helpt me ochtend na ochtend de dag door.

Los van m’n go to havermoutontbijtje heb ik deze week ook heerlijk ontbeten bij Bertmans in Rotterdam waar (bijna) het hele menu vol staat met vegan opties. De Rotterdamse hemel voor de veganist.

Ook heb ik scrambled tofu geprobeerd, want je bent geen echte vegan, als je geen scrambled tofu hebt gegeten (het plantaardige internet staat er immers vol mee). Dus zondag was het tijd om dé plantaardige vervanger voor je zondagse eitje te proberen. Eindoordeel? Dit ontbijt ga ik vaker eten.

Vegan lunch

Turks brood met falafel en hummus, crackers met tomaat, avocado en hummus, een salade met kikkererwten quinoa en dressing van hummus en rijstewafels met, jawel, hummus. Hummus. Is. Je. Grootste. Vriend.

Vegan avondeten

Zolang ik voor mezelf kook, vind ik het geen probleem dat ik veganistisch eet, maar zodra ik bij vrienden of familie aanschuif voel ik me best wel ‘s vervelend. Wat gek is, want eigenlijk vinden m’n vrienden en familie het niet vervelend om zich aan te passen.

Ik at o.a. een heerlijke vegan sushi bowl in het park – met tofu en nori-vellen ter vervanging voor de vis, bakte vegan poffertjes naar recept van de Vegan Challenge en maakte een overheerlijke Indische dahl van de Groene Meisjes.

Vegan snacks

Deze week at ik de beste homemade vegan snack ever ooit, namelijk popcorn met een dressing van pindakaas en pure chocolade. Los daarvan prop ik me vol met fruit in alle soorten en maten en heb ik ook de flapjack repen van het merk TREK ontdekt. Lekker voor de afwisseling.

Vorige update: Wat eet een vegan? Mijn eetdagboek tijdens de vegan challenge (+ heerlijke tips)

Mijn vegan tips van deze week

  • Ben je in Rotterdam en als vegan op zoek naar een lekker ontbijt, lunch en diner? Bertmans is de place to be! Ik schoof er aan voor ontbijt met een vriendin en de vegan keuze is groot! Ik at er boekweitpannenkoeken met een crème van cashewnoten.
  • Zoek je een echt lekkere kant-en-klare vegan burger? Van alle vega(n) burgers die ik tot nu toe heb geprobeerd, zijn de linzenburger en bonenburger van Hak wel echt mijn ultieme nummer één.
  • Nee, ik heb geen aandelen in Abbot Kinney’s, ik ben gewoon echt enorme fan van de producten die ze maken. In de vegan challenge update die ik vorige week schreef, haalde ik hun ijsjes al even aan, maar ook de kokosyoghurt mag genoemd worden. Want gewoon de lekkerste (en duurste, dat dan weer wel) in zijn soort.
  • Met mijn mede-vegan collega (die al jarenlang vegan eet dus een oude rot in het vak is) had ik het over vitamine b12. Een vitamine die veel veganisten bijslikken. Ze vertelde me dat in sommige b12-pillen melk wordt gebruikt als vulstof. Ik was meteen in dolle paniek en bang dat ik met m’n goede gedrag alsnog de mist in was gegaan, maar gelukkig zijn mijn pillen (van Etos) geheel vegan-proof. Toch wel een goede tip, mocht je hier – net als ik – niet van op de hoogte zijn.
  • Alles weten over veganisme? Lees onze ultieme guide naar een veganistische levensstijl

Ook vegan eten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Vegan challenge update #2: wat eet een vegan?
Sluiten