Sanne van Rooij
Sanne van Rooij Voeding 18 mei 2016
Leestijd: 2 minuten

Vegan boekweitpannenkoeken (heerlijk met banaan of frambozenjam)

Sanne van Rooij is gek op lekker, gezond en vooral vegan eten. Ze is eigenaresse van Living te Green Life waar ze vegan recepten, reviews en hotspots deelt. Voor BEDROCK selecteert ze de lekkerste recepten die je nu meteen thuis kunt maken. Deze keer delen we een heerlijk recept voor boekweitpannenkoeken. Ik het weekend eten wij pannenkoeken. De ene keer met bananen, de andere keer met chocolade of frambozenjam. Altijd veel, en altijd zijn ze lekker. De basis is meestal havermout of havermeel. Erg onhandig wanneer je geen van beide in huis hebt. Gelukkig zijn er nog heel veel andere ingrediënten die je kunt gebruiken om pannenkoeken mee te maken en zo kwam ik bij boekweit. Een geweldig fruitzaad (eh ja, het is dus geen graan) met flink wat gezondheidsvoordelen en helemaal glutenvrij.

Genoeg reden om deze boekweit variant te proberen. Na een beetje passen en meten waren deze lekkere pannenkoeken het resultaat. Wel hebben we iets meer zoetmakers gebruikt (banaan en siroop) omdat boekweit een redelijk heftige smaak heeft. Je kan natuurlijk een van de twee weglaten.

Gezond recept: Boekweitpap met bosbessen

Ingrediënten

Bereiding boekweitpannenkoeken

Prak de banaan tot je een egale mix hebt. Voeg hier het meel, het vegan ei en de siroop of suiker bij en meng dit goed door elkaar. Giet beetje bij beetje de melk (of het water) erbij terwijl je met een vork door het beslag roert. Verwarm de kokosolie in een grote pan. Wanneer deze vloeibaar is schep je het beslag in de pan.

Yummy! 5 lekkere recepten voor de beste vegan pannenkoeken

Wanneer de bovenkant droog wordt en de zijkanten opkrullen draai je de pannenkoek om en bak je hem nog even aan de andere kant. Maak er een mooie toren van of eet ze los van elkaar, elk met een andere topping. Enjoy!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vegan boekweitpannenkoeken (heerlijk met banaan of frambozenjam)
Sluiten