Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Nutrition 28 sep 2018

Vega Vrijdag: vegan Baileys-ijsjes met fruit

Dat we inmiddels alweer met een sjaal over straat gaan en zelfs weleens met sokken in bed kruipen, betekent niet dat het geen tijd meer is voor ijs. Integendeel: het is altijd tijd voor ijs! Al helemaal als daar een scheutje alcohol in zit om je op te warmen, zoals bij deze vegan Baileys-ijsjes.

De Ierse likeur wordt normaal gemaakt van whiskey en room – niet zo heel vegan. Maar sinds kort bestaat er ook een variant wél die helemaal plantaardig is: Baileys Almande wordt namelijk gemaakt van amandelmelk. Hij heeft dan ook een lichtere smaak dan de normale Baileys, waardoor ‘ie perfect is om ijsjes mee te maken. Deze vegan Baileys-ijsjes van Culy zijn lekker (en) snel gemaakt.

Ingrediëntenlijst voor 2 ijsjes:

  • 50 ml Baileys Almande
  • 50 ml sojayoghurt met vanillesmaak
  • 40 gram (diepvries)fruit, bijvoorbeeld een mix van blauwe bessen en kersen
  • Een halve limoen
  • IJsvormpjes
vegan Baileys-ijsjes recept

Bereidingswijze van de vegan Baileys-ijsjes:

Snijd het gewenste fruit in kleine stukjes; wij kozen voor blauwe bessen en kersen. Vers is het lekkerst, maar buiten de zomer is dat vaak wel een stuk minder duurzaam. Diepvriesfruit is dan handiger.

Meng het fruit met de Baileys Almande, de sojayoghurt en het sap van een halve limoen. Tip: houd je hand onder de limoen terwijl je ‘m uitknijpt, zodat de pitjes er niet uit vallen.

Vul de ijsvormpjes met het mengsel en laat je vegan Baileys-ijsjes een nacht opstijven in de diepvries. En voilà: geniet de volgende dag van je zelfgemaakte ijsje.

Meer vegan recepten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Culy

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Vega Vrijdag: vegan Baileys-ijsjes met fruit
Sluiten