Vega Vrijdag: gnocchi met courgette, bruine boter en citroen

Italiaans eten is altijd goed, maar al helemaal als je zonder al te veel moeite toch iets lekker culinairs op tafel kunt zetten. Zoals met dit recept van Culy! Deze gnocchi met courgette is ontzettend makkelijk en bevat niet te veel ingrediënten, maar de combinatie van bruine boter (beurre noisette) met citroen is absoluut verrukkelijk.

De gestampte pistachenoten, die vlak voor het opdienen als juweeltjes over de gnocchi worden gestrooid, maken het geheel helemaal af.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 600 gram gnocchi
  • 2 medium courgettes
  • 100 gram babyspinazie
  • Handje verse basilicum
  • 125 gram roomboter, ongezouten
  • 1,5 eetlepel citroensap
  • Handje pistachenoten
  • Olijfolie
  • Snufje zout
  • Geraspte Parmezaanse kaas, naar smaak
Afbeelding van gnocchi met courgette 2

Zo maak je de gnocchi met courgette:

Stamp de pistachenoten fijn in een vijzel en snijd de courgette in plakjes.

Kook de gnocchi gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Waarschijnlijk zijn ze binnen 1 tot 1,5 minuut gaar en komen ze bovendrijven. Giet af. Bak ondertussen de courgettes in 3 minuten gaar, in een ruime koekenpan met een beetje olijfolie op medium tot hoog vuur. Als je pan niet groot genoeg is, moet je dit misschien in twee keer doen. Schep ze uit de pan en leg ze opzij.

Zet het vuur laag en voeg de stukjes boter toe aan de pan. Laat ze smelten en veranderen in bruine boter (beurre noisette). Dat duurt ongeveer 3 minuten, tot je een heerlijke, hazelnoot-achtige geur ruikt. Doe daarna de basilicumblaadjes bij de boter (pas op: dat kan spatten!) en laat ze ongeveer een minuutje bakken, tot ze donkergroen kleuren

Voeg het citroensap toe aan de pan (dit kan wederom spatten) en roer de babyspinazie erdoor, tot de blaadjes zijn geslonken. Doe dan de gnocchi bij de bruine boter, laat kort doorwarmen en voeg tot slot ook de courgettes toe.

Dien de gnocchi met courgette op met een handje verkruimelde pistachenoten en wat geraspte Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Meer lekkere vegetarische recepten:

Het is tijd voor een nieuwsbrief die je verder brengt (+ gratis kleurplaat)

Schrijf je in en ontvang gratis de Bedrock kleurplaat!

Reageer op artikel:
Vega Vrijdag: gnocchi met courgette, bruine boter en citroen
Sluiten