Vega Vrijdag: bruschetta met caprese van puntpaprika en burrata

Als je vegetarisch eet, hoor je de woorden ‘tomaat’ en ‘mozzarella’ ongetwijfeld vaker dan je lief is voorbij komen. Een broodje caprese, salade caprese… Natuurlijk is de combinatie heel lekker, maar kunnen ze niets originelers bedenken? Nou, jawel dus. Deze bruschetta met caprese van puntpaprika van Culy is nét wat anders dan je gewend bent, maar minstens net zo lekker als vega lunch of borrelhapje.

Het belangrijkste bij dit recept is dat je de paprika’s langzaam laat stoven in een pan; dat duurt ongeveer een halfuur en zorgt voor die heerlijke smaak. Verder ben je zó klaar, net als met gewone caprese eigenlijk.

Ingrediënten voor een maaltijd voor 2 personen of als borrelhap voor 6 personen

  • 150 gram burrata (een Italiaanse kaas van mozzarella en room; je kunt ook gewone buffelmozzarella gebruiken)
  • 8 puntpaprika’s, liefst in verschillende kleuren
  • 4 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 8 groene olijven met pit
  • 1 citroen
  • Handje verse basilicum
  • Toast (zoveel als je op kunt), eventueel ingewreven met knoflook en oregano of tijm
  • Olijfolie
  • Zwarte peper

vega vrijdag caprese van puntpaprika

Bereidingswijze van de bruschetta met caprese van puntpaprika

Snijd de paprika’s in stukjes. Het mogen lange repen zijn, maar ook grotere stukjes; net wat je lekker vindt. Verhit een grote koekenpan op medium tot laag vuur en voeg een scheut olijfolie toe. Doe de puntpaprika’s in de pan en voeg ook de knoflook toe. Laat ongeveer 30 minuten langzaam garen, of tot de puntpaprika’s zacht en zoet zijn. Voeg een scheutje water toe aan de pan als dat nodig is (bijvoorbeeld als de knoflook op het punt staat te verbranden – we zeggen maar wat).

Maak ondertussen de toast. Extra lekker: wrijf een half teentje knoflook over de warme toast of smeer er wat olijfolie en kruiden in.

Snijd ook de olijven los van de pit. Hak ze in stukjes en plet die met een vork. Als de puntpaprika’s lekker zacht en zoet zijn, kan het vuur uit. Hussel de olijven door de pan, samen met het citroensap en een scheut olijfolie.

Schep de paprika op een groot bord of een plank en leg de burrata er bovenop. Bestrooi met wat zwarte peper en sprenkel er olijfolie overheen. Voeg tot slot wat verse basilicum toe aan het gerecht. Serveer de caprese van puntpaprika met de warme toast. Zo kan iedereen zelf zijn bruschetta samenstellen!

Meer vega recepten

Reageer op artikel:
Vega Vrijdag: bruschetta met caprese van puntpaprika en burrata
Sluiten