Vega Vrijdag: Indiase rode curry (butter massala) met paneer

Uit de Indiase keuken kunnen we heel wat lekkere vegetarische recepten afkijken, kijk maar naar deze vega rode curry (butter massala) met paneer. Dit recept van zusje Culy is er eentje om te bewaren en om te maken op dagen waarop de warmte buiten ver te zoeken is.

Iedere keer dat er een nieuwe vleesvervanger in de rekken ligt, maken wij een klein vreugdedansje. We hebben het deze keer over paneer: die milde Indiase kaas. Tegenwoordig ligt deze gewoon in de Albert Heijn, en daar maak je de lekkerste vega curry’s mee.

Lees ook: Wist je dat deze producten ‘accidently vegan’ zijn?

vega rode curry
Bron: Culy

Benodigdheden voor 3 personen

  • 2 witte uien, grof gehakt
  • 1 duim gember, geschild en in stukjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 groen pepertje
  • 1 theelepel rode chilivlokken
  • Plantaardige olie
  • 2 eetlepels roomboter
  • 1 laurierblaadje
  • 5 tomaten, in grove stukken
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel garam masala
  • 1 eetlepel korianderpoeder
  • 200 gram Paneer, in dobbelsteentjes
  • 120 ml volle melk (of een plantaardig alternatief)
  • 3 eetlepels verse slagroom (+ extra)
  • Snuf suiker
  • 1 eetlepel gemalen kurkuma

Extra:

  • Cashewnoten
  • Koriander

Ook lekker: Vegan granola-ontbijttaart met tropisch fruit en plantaardige flat white

Zo maak je de butter massala met paneer

Doe de uien, de gember en de knoflook in een blender en blend tot je een homogene massa met kleine stukjes overhoudt.

Verhit de boter samen met een scheut plantaardige olie in een koekenpan en bak de inhoud van de blender samen met het laurierblaadje op medium vuur.

Voeg er ook de groene chilipepers en de rode chilivlokken aan toe. Roer en bak nog een paar minuten.

Voeg er vervolgens de tomatenpuree, de tomatenblokjes, het korianderpoeder, de gemalen kurkuma en de garam masala aan toe en roer goed.

Voeg de melk, 50 ml water en een snuf zout toe. Laat nog eens 5 minuten pruttelen. Voeg ook de blokjes paneer en een snuf suiker toe aan de pan en laat meebakken tot de saus wat indikt.

Roer er tot slot 2 eetlepels slagroom door en roer goed. Schep in kommen en serveer met scheutje slagroom, gehakte koriander en cashewnoten.

vega rode curry
Bron: Culy

Enjoy!

Meer vega(n) recepten?

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Vega Vrijdag: Indiase rode curry (butter massala) met paneer
Sluiten