Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Betere wereld 28 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Vanaf 1 januari rijden elektrische treinen in Nederland 100% op groene stroom

Reis je vaak met de trein, maar baal je ervan dat het schadelijk is voor het milieu? Dan is er goed nieuws. Vanaf het nieuwe jaar rijden alle elektrische treinen in Nederland voor 100% op groene stroom. In het nieuwe jaar is het dus mogelijk om zonder CO2 uitstoot én zonder schuldgevoel te reizen. Voor langere afstanden was de trein al de meest duurzame manier van reizen. Afgelopen jaar reed zo’n 75% van de treinen in Nederland op windstroom. Per 1 januari 2017 zijn dit álle treinen. En daarmee is Nederland het eerste land ter wereld dat volledig op windstroom reist, stelt Roger van Boxtel – interim president-directeur van de NS.

Vergeet niet Bedrock’s Facebook-pagina te liken, zodat je nooit meer iets mist.

Hoe ze dit voor elkaar gebokst hebben? Door een partnership aan te gaan met energieleverancier Eneco. De groene stroom is afkomstig van nieuwe windmolenparken die door Eneco worden gebouwd in zowel binnen- als buitenland. En dat loopt als een trein: om een NS-trein van Utrecht naar Groningen te laten rijden, hoeft een Eneco windmolen maar één uur te draaien.

Twijfelde je voorheen nog wel eens tussen de auto of de trein? Dan heb je nu misschien een reden om toch voor de trein te kiezen. Zo kom je toch van A naar B, zónder de lucht te vervuilen. Als de NS het ook nog voor elkaar krijgt om in het nieuwe jaar de treinen op tijd te laten vertrekken, dan gaat het ons helemáál voor de wind.

Meer lezen?

Is Franse kaas de nieuwste vorm van groene energie?

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken (en ontvang gratis het Grote Vegan Kookboek!)

Reageer op artikel:
Vanaf 1 januari rijden elektrische treinen in Nederland 100% op groene stroom
Sluiten