Babette Grunder
Babette Grunder Body 2 aug 2016

Van modemeisje naar kickbokser: hoe de transformatie begon

Babette (25) verruilt sinds februari haar Alexander Wang bag voor een sporttas en haar werkborrels voor urenlang beuken in een klassieke vechtschool. In november maakt ze haar debuut in de ring tijdens een kickboksgala. Op Bedrock beschrijft ze in een driedelige serie wat er aan haar journey vooraf ging, wat het mentaal met haar doet en wat ze geleerd heeft.

Januari 2015

“Ik ga eindelijk weer aan een sapkuur. Ik ben er zo aan toe,” zucht collega A. Terwijl ik de blik van mijn collega J vang, draai ik verveeld met mijn ogen. Ik zit als online redacteur op de redactie van Glamour en kan een braakbeweging niet onderdrukken. Sappen, diëten, of gesprekken over wat er wel – of erger – niet gegeten is die dag. Ik vind het gezeur. Ik trek mijn la open op zoek naar een restant stuk Tony-chocolade. Natuurlijk ligt ‘ie daar niet. Zoiets bewaar ik nooit.

Zomer 2016

“Babette, wil je een stuk taart van Life of Pie?” Ik ben op een perspresentatie en sta oog in oog met de grootste, meest kleurrijke taart die ik ooit heb gezien. Even voel ik de twijfeling, maar ik besluit toch om een aardbei op een stokje te nemen. Tien minuten later sta ik buiten en ben ik het hele eetfestijn weer vergeten. Inclusief de chocoladesaus die ik mijn aardbei ontnomen heb. Op naar mijn kickbokstraining.

Het is niet de drang om strakker of slanker te zijn, maar de wil om het maximale uit mijn lijf te halen

Maart 2015

Het is het voorjaar van 2015 wanneer ik uitgedaagd word om een maand lang te trainen voor een publicatie op Glamour. Een week later sta ik in de trainingsclub van Robby Nelson, waar ik de nieuwe manier van trainen ‘Double Trouble’ ervaar. Ondanks mijn onsportieve leven, op een sporadisch rondje hardlopen na, doe ik het niet slecht. Niet opvallend sterk, maar ook zeker niet de minsten. Ik besef me dat de turnlessen in mijn kinderjaren mijn grote redder zijn. Tijdens de Double Trouble-les krijg ik het gevoel dat ik herken uit de tijd dat ik wedstrijden turnde. Ik móet mezelf verbeteren. Sneller. Sterker. Harder. En tja, mijn buik mag wel wat strakker.

November 2015

En dan komt het. Ik ben één van de snelsten, train dagelijks, eet gezonder, ben strak en…. tevreden? Nee, want ik wil meer. Verslaafd? Wellicht. En dus bedenk ik zonder ooit bokshandschoenen gedragen te hebben om in een kickbokswedstrijd te knokken.

Juli 2016

Inmiddels ben ik heel wat trainuren, blauwe plekken en bloedneuzen rijker. Afgelopen week hoorde ik dat ik 19 november de ring in ga en mijn trip naar een trainingskamp in Thailand staat op de planning. En…. tevreden? Ja! En de reden blijkt zo klaar als een klontje. Komt ‘ie:

Het is niet de drang om strakker of slanker te zijn, maar de wil om het maximale uit mijn lijf te halen. Het voelt als opladen als ik iedere dag op een sportieve manier aandacht schenk aan mijn lijf en mijn grenzen verleg. Ik voel me alerter, denk bewuster na over het leven en mijn ontwikkeling én geniet extra van mijn baan. Ik investeer tijd in mezelf, in plaats van altijd op de plek te zijn waar andere mensen me verwachten. Dat geeft energie, daar kan geen sapkuur tegenop. Ben ik toch niet helemaal van mijn geloof gevallen…

Meer lezen?

Zo maak je je hoofd leeg tijdens het hardlopen

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
Van modemeisje naar kickbokser: hoe de transformatie begon
Sluiten