Redactie
Redactie News 19 okt 2020

Liefhebbers van vallende sterren hebben een goede week

Wie van het kijken naar vallende sterren houdt, moet deze week een paar keer opblijven of de wekker even zetten. Er vallen er namelijk nogal wat.

De meteorenzwerm Orioniden passeert de komende dagen onze planeet. De bijbehorende vallende sterren zijn snel en gaan gepaard met mooie nalichtende sporen.

30 vallende sterren per uur

Op de beste tijdstippen kan het aantal zichtbare vallende sterren oplopen naar ruim dertig per uur. Waarschijnlijk is de beste kijkperiode de nacht van woensdag op donderdag van 4.00 tot 6.00 uur, meldt weerdienst Weeronline. „Het is dan waarschijnlijk ook niet koud met een minimumtemperatuur rond 11 graden.”

De Orioniden zijn stukjes ruimtesteen afkomstig van de komeet Halley. Ze heten Orioniden omdat ze uit het sterrenbeeld Orion lijken te komen. Met snelheden van ruim 200.000 kilometer per uur zijn de Orioniden zeer snelle meteoren.

Ook interessant: In de ban van astrologie door horoscopen-guru Chani Nicholas

Meeste vallende sterren vanaf woensdag

Het aantal zichtbare vallende sterren vanwege de Orioniden is sinds zaterdagnacht verhoogd. De meeste meteoren worden verwacht in de nacht van dinsdag naar woensdag en in de nacht daarna.

Elke nacht is de beste kijkperiode tussen 4.00 en 6.00 uur. Het aantal meteoren zal dan in de hierboven genoemde 2 nachten tussen 28 en 39 per uur liggen. Rond 4.00 uur moet je richting het zuidoosten kijken, ongeveer halfweg tussen recht boven je en de horizon. De kijkrichting verschuift in de 2 uur daarna langzaam naar zuid en wordt ook nog iets rechter omhoog.

Meer over astrologie

Dit artikel verscheen eerder op Metronieuws.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Liefhebbers van vallende sterren hebben een goede week
Sluiten