Happy Valentine! Heb je nog niks voor je lief? Ga voor deze plasticvrije cadeautjes

Heb jij het idee dat Valentijnsdag alleen voor kleffe stelletjes is die elkaar lekker cliché een bos rozen cadeau geven? Wij vinden dat valentijn ook een prima gelegenheid is om vrienden, zusjes, ouders of collega’s extra aandacht te geven. Maar, voor je het weet zit je met een berg cadeautjes die een dag later weer in de prullenbak verdwijnen. Zonde! Geef je loved ones daarom een cadeau of gebaar met een zero waste mind set!

Valentijn: de één kijkt er weken naar uit en de ander vindt het commerciële onzin. Wij vinden het een mooie kans om aandacht te geven aan degene die je leuk vindt. En dit hoeft absoluut niet je partner te zijn. Verras dit jaar bijvoorbeeld eens een vriendinnetje dat net weer single is of je zusje die al jaren je steun en toeverlaat is. Dit is niet alleen erg fijn voor die persoon, ook jijzelf krijgt er een goed gevoel van. Eerder schreven we namelijk hoe het komt dat cadeautjes geven leidt tot hogere geluksniveaus.

Aangezien we bij Bedrock graag bijdragen aan een mooiere wereld, maken we een selectie van waardevolle cadeautjes die 100 procent plasticvrij zijn. Mooi als tegengewicht in een maatschappij waarin we ons niet altijd bewust zijn van de hoeveelheid wegwerpplastic die we kopen en die vervolgens grotendeels in de oceanen belandt.

1. Schrijf of teken een handgeschreven kaartje

Een zelfgemaakt kaartje is van onschatbare waarde. Het laat zien dat je moeite en tijd hebt genomen om iets te creëren voor de andere persoon. Struin het internet af voor inspiratie en haal je tekenpennen uit de kast. Een persoonlijk tekstje maakt het helemaal af. Vermeld daarin waarom jij vindt dat die persoon iets extra’s verdient vandaag en waarom jij hem of haar zo waardeert.

2. Stek een plantje

Planten zijn een geweldig cadeau om te geven, en al helemaal als je ze zelf hebt gestekt. Het principe is eenvoudig. Zodra je planten ‘scheuten’ krijgen kan je deze voorzichtig losmaken en in een nieuw potje potgrond plaatsen. Kijk even op het internet voor een stappenplan, of lees hoe ons zusje Roomed uitlegt hoe je de baby’s van de populaire pannenkoekenplant stekt. Tip: zoek in een kringloopwinkel een kleurrijk bloempotje in retrostijl.

Dit is de kracht van complimenten (dus huur vooral een vriendje voor Valentijnsdag)

 

3. Vul een weckpot met verantwoorde zoetigheid

Wie krijgt er nou niet graag iets zoets? Steek je handen uit de mouwen en bak zelf héérlijke koekjes, bijvoorbeeld met dit recept voor vegan roze koeken (aanrader!).

Tip: met een chalk marker kan je makkelijk op je glazen pot tekenen. Zo geef je je cadeautje nog meer persoonlijkheid!

4. Geef tickets cadeau

Een cadeautje hoeft natuurlijk niet altijd materieel te zijn. Geef bijvoorbeeld museumtickets cadeau aan een vriend die van cultuur houdt of geef een professionele massage cadeau aan je collega die gestrest rondloopt. Ook leuk zijn tickets voor een concert of een DIY-workshop. Of, wat dacht je van deze toffe cadeau-abonnementen?

5. Ga voor een boeketje lokale bloemen

Wist je dat 80 procent van de bloemen die we online of in de supermarkt kopen mijlenver weg zijn geplukt? Tijdens hun reis naar ons land is er onder andere erg veel plastic en CO2-uitstoot nodig om de bloemen in goede kwaliteit naar hun bestemming te brengen. Ga daarom op zoek naar een lokale bloemist die zijn bloemen in de nabije omgeving laat groeien. Pak ze mooi in met een vel papier et voilà: je boeketje is klaar.

Zo ben jij helemaal zero waste op valentijn!

Meer lezen over Valentijn?

 

 

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Happy Valentine! Heb je nog niks voor je lief? Ga voor deze plasticvrije cadeautjes
Sluiten