Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Luistervoer 9 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

De Unlocking Us-podcast van Brené Brown móét je luisteren

In de trein, op de fiets of gewoon lekker thuis op de bank: oordopjes in en je favoriete podcast aan. Met één druk op de playknop zijn we wijzer over verschillende wereldzaken. Podcasts zijn niet voor niets populairder, en vooral handiger, dan ooit. Daarom tippen we af en toe een goede podcastshow. Deze keer: Unlocking Us van Brené Brown.

Wat is er heerlijker dan met een podcast op een rondje gaan lopen? Wat ons betreft kan daar maar weinig aan tippen, zeker als het gaat om de podcast van Brené Brown: Unlocking Us.

Meet the lady: Brené Brown

De Amerikaanse Brené Brown is expert op het gebied van kwetsbaarheidmoedauthenticiteit en schaamte. Brown deed jarenlang onderzoek naar deze onderwerpen en kwam tot een aantal ijzersterke conclusies.

Lees ook: Brené Brown: the Call to Courage op Netflix inspireert je om moedig te zijn

Haar impactvolle TED Talk (over de kracht van kwetsbaarheid) die zij in 2015 gaf, is inmiddels ruim 42 miljoen (!) keer is bekeken. Kortom: Brené Brown is een vrouw naar ons hart (de wereld kan immers best wat meer kwetsbaarheid gebruiken) en toen we hoorden dat ze een podcast heeft gelanceerd, werden we meteen enthousiast.

Unlocking Us: een eerlijke podcast vol wijsheid

“In mijn 20 jaar aan onderzoek naar emoties en ervaringen die betekenis aan het leven geven is er één ding dat me bijgebleven is: mensen zijn voorgeprogrammeerd op zoek naar verbinding en verbinding vereist moed, kwetsbaarheid en conversaties”, stelt Brené Brown. “Ik wil dat Unlocking Us een echte, eerlijke, ongepolijste podcast wordt die zowel de magie als de rommeligheid van de mens in kaart brengt”.

Must read: De 20 mooiste quotes van Brené Brown

En zo gezegd zo gedaan. In de afleveringen knoopt Brown het gesprek aan met mensen die haar een les leren, die haar uitdagen, die haar verwarren of zelfs op de vingers tikken. Daarnaast deelt de onderzoekster in de afleveringen ook de laatste wetenschappelijke bevindingen uit haar onderzoeken.

Van angst tot gendergelijkheid en liefde

Het interesseveld van Brené Brown is breed en dat weerspiegelt zich ook in een breed gamma aan onderwerpen. Zo gaat ze bijvoorbeeld de ene keer in gesprek met Alicia Keys over authenticiteit en kwetsbaarheid en discussieert ze in een andere aflevering over female empowerment met Tarana Burke.

Daarnaast passeren ook onderwerpen als angst, seksueel geweld, liefde en negatieve emoties de revue. Wij vragen ons af wie dit nou niét interessant vindt.

Ga jij Unlocking Us luisteren?

Unlucking Us is beschikbaar via Spotify

Meer podcast tips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
De Unlocking Us-podcast van Brené Brown móét je luisteren
Sluiten