Good News Monday: met Uber Green kan je vanaf nu elektrische auto’s bestellen

Goed nieuws horen we maar al te graag. In een wereld waarin we zwemmen in het plastic en bijna identiteitsloos zijn zonder social media, kunnen we een flinke dosis goede daden en nieuwtjes goed gebruiken. Er gaat namelijk ook een hele hoop góed. Daarom trappen we de week graag af met goed nieuws. Vandaag: met Uber Green kan je nu ook elektrische auto’s kiezen voor je Uber-ritje. 

Met Uber Green introduceert Uber een klimaat-bewuste manier van rijden: met één druk op de knop kan je nu een elektrische auto te bestellen om vervolgens een volledig ‘groene’ rit te kunnen maken. We like!

100 procent elektrisch

Als je denkt aan een ritje met een Uber, denk je waarschijnlijk niet meteen aan het woord ‘duurzaamheid’. Hoewel deze dienst onwijs handig is, is hij niet bepaald klimaatvriendelijk door alle CO2-uitstoot.

Daar komt nu langzaam verandering in, want sinds vorige maand heeft het bedrijf Uber Green geïntroduceerd, waarmee je nu dus ook een groenere rit kunt maken.

Ook interessant: Heb je een auto? Dit is hoeveel impact dat op het milieu heeft (300 bomen planten, anyone?)

Wanneer je als passagier de ‘Uber Green-optie’ in de app selecteert krijg je tegen een meerprijs van ongeveer 2 euro – die wordt gebruikt voor de overschakeling naar elektrische auto’s – de mogelijkheid een volledig elektrisch voertuig te boeken. Dit voertuig zal dan 100 procent elektrisch rijden en is daarmee vrij van uitlaatgassen!

Duurzame samenwerking

Voor de lancering van Uber Green is Uber een samenwerking aangegaan met het Nederlandse energiebedrijf Vandebron. Deze groene energieleverancier ontwikkelt mogelijkheden om het opladen van elektrische auto’s ook 100 procent elektrisch te laten verlopen en biedt daarnaast ook een interessante vergoeding aan Uber-chauffeurs.

Zo biedt Vandebron alle partnerchauffeurs die elektrisch (gaan) rijden op het Uber-platform, een pas met 1000 gratis ‘groene’ kilometers aan.

Deze aanmoediging zou de energietransitie naar elektrisch rijden makkelijker en aantrekkelijker moeten maken voor huidige chauffeurs.

Groenere toekomst

Met de introductie van deze functie wil Uber een stap zetten richting een groenere toekomst. Uber Green is dan ook de start van het langzaam vergroenen van de ritten die worden aangeboden op het platform.

Ook wil Uber bijdragen aan het verminderen van vervuiling, het verbeteren van de luchtkwaliteit en het verkleinen van de CO2-voetafdruk. Het bedrijf streeft er naar om in 2025 volledig elektrisch te rijden.

Veiligheid voorop

Nederland is het eerste land waar Uber Green landelijk beschikbaar wordt. Vooralsnog is de het alleen mogelijk om in Amsterdam en Rotterdam een Uber Green te bestellen, maar binnenkort wordt deze optie landelijk uitgerold naar alle steden in Nederland waar Uber actief is.

Mocht je enthousiast zijn geworden en het zelf willen uitproberen, is dit dus al mogelijk. Good job Uber, wij kunnen alleen maar hopen dat andere landen snel volgen!

Meer over elektrisch reizen?

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Good News Monday: met Uber Green kan je vanaf nu elektrische auto’s bestellen
Sluiten