Maannomade
Maannomade Mind 29 mei 2019

De zon verschuift naar Tweelingen en dit kunnen we allemaal verwachten (volgens een astroloog)

Het Tweelingenseizoen is begonnen, legt astroloog Maannomade uit. De zon verschuift naar het sterrenbeeld Tweelingen van 21 mei tot 21 juni en blijft daar even zijn werking uitvoeren. Steeds als de zon naar een nieuw sterrenbeeld verschuift, ervaren we allemaal een uitwerking van die energie. Afhankelijk van jouw astrologische birth chart kan dit een flinke boost zijn of juist een flinke klap, kan je het sterk ervaren of juist nauwelijks. Tijd voor een nieuwe maand met nieuwe energie!

Tweelingen is het derde astrologische sterrenbeeld van de cyclus met een flink wat energie. Na de serieuze energie van het Stierseizoen is het tijd voor wat verfrissing en flexibiliteit. Tijd voor vrijheid, zorgeloosheid en lekker socializen maar ook een beetje oppassen…

De kernmerken van Tweelingen

Geruled door Mercurius ligt de grootste uitwerking van dit seizoen op communicatie, expressie en op onze mind. Eén van de kwaliteiten van Tweelingen is dat dit een mutable air sign is. Typisch voor mutable signs is dat ze flexibel zijn (hallo lastige situaties!), zich snel en makkelijk aanpassen maar ook mood shifts met zich mee brengen en onbetrouwbaar kunnen overkomen omdat ze zo snel schakelen.

Ze gaan van all-in naar all-out als het ze niet aanstaat. Gekenmerkt door het lucht element zijn ze creatief, vol met ideeën, enorm sociaal, zorgeloos, vol met energie en vrij. Als echte Tweeling hebben ze soms ook 2 gezichten, aan de ene kant zorgeloos, willen alleen maar plezier hebben en easy leven, maar kunnen ook ineens omslaan naar heel serieus en rusteloos omdat ze te veel beren op het pad zien.

Dit vind je vast ook interessant: De energie van de maan: zo werk je ermee

Dit kan je verwachten

Nu het Tweelingenseizoen van start is gegaan, kunnen wij deze energie nu ook verwachten. Zo vlak voor de zomer worden we nieuwsgierig, rusteloos en zitten we vol met ideeën. We willen reizen, naar feesten, kamperen en met iedereen afspreken die we al een tijd niet gezien hebben. We willen zoveel maar hebben zo weinig tijd (of weinig geld). Een goed moment om een vakantie en festivals te plannen dus!

Dit vind je vast ook leuk: Waarom praten mensen die spiritueel zijn altijd zo zweverig?

Met Tweelingenseizoen hebben we een hoogtepunt qua sociale contacten. Tijd om met iedereen weer bij te praten! Daarnaast is Tweelingen all-in voor verandering en deze drive kunnen we ook gaan ervaren. Zeker na de koppige en standvastige energie van Stier is het wel tijd om eens wat verandering aan te brengen en eens écht te gaan leven. Een nieuwe garderobe, een nieuw ontbijtritueel of lekker op de fiets naar je werk. Kijk eens goed naar je huidige ritme en probeer variatie aan te brengen. Word je in deze tijd echt blij van.

Maar, pas ook op

Door alle wilde ideeën en plannen die opkomen en de bom energie die we voelen, zijn we geneigd allerlei projecten te gaan starten zonder dat we deze afmaken als deze saai worden. Want saai is echt een tegenpool van Tweelingen. Denk er nog een nachtje over voordat je daadwerkelijk een project start, een vakantie boekt of een dure aankoop doet. Wees er zeker van dat je dit echt wilt en het niet een wild hersenspinsel was.

Zorg ook dat je hoofd niet te veel overuren gaat maken met alle wilde plannen. Rusteloosheid, irritatie en vermoeidheid liggen hierbij op de loer. Zorg dus dat je voldoende rust en op tijd even je monkey mind stopt met een kwartiertje mindfullness, meditatie of yoga. Your mind will be thankful!

Luister nu ook naar Bedrock

Ben je – net als wij – op zoek naar geluk en probeer je je quarterlifecrisis zonder al te veel kleedscheuren door te komen? Dan is onze podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de eerste aflevering expert en gelukspsycholoog Josje Smeets.

Spoiler: ze vertelt waar geluk allemaal mee samenhangt en wat je vooral wel en níét wilt doen. Luister je mee?

Tip: Luister en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
De zon verschuift naar Tweelingen en dit kunnen we allemaal verwachten (volgens een astroloog)
Sluiten